KATEGORIJE

UNIRI se i ovog proljeća giba!

07.03.2024. / vijesti / sport

Treće izdanje projekta ”UNIRI se giba!” , nakon prošlogodišnje pauze, bit će održano u subotu, 16. ožujka 2024. s početkom u 9 sati u Kastvu. Pozivamo sve studentice i studente, djelatnice i djelatnike Sveučilišta u Rijeci, ali i sve zainteresirane građanke i građane da se prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju ove popularne orijentacijske utrke!

Sudjelovanje u utrci je besplatno!

Prijavite se već danas na poveznici: https://forms.office.com/e/eKmrtuVpKk?origin=lprLink !

I ove godine gibat ćemo se po Kastavskoj šumi, koju će sudionici upoznati uz pomoć karte (i po želji kompasa). Stazu od desetak kilometara svatko će moći proći putevima koje sam odabere, a cilj je u što kraćem vremenu pronaći sve zadane kontrolne točke. Prije same utrke svi sudionici će imati priliku čuti zanimljivo i interaktivno predavanje o prehrani trkača; što jesti prije, za vrijeme i nakon utrke.

Događaj započinje u 9 sati na Fortici u Kastvu, gdje će se podizati startni brojevi i startni paketi.

Ovo je jednostavna orijentacijska utrka, što znači da kompas nije neophodan, ali može olakšati kretanje. Svima se savjetuje odjenuti se sukladno terenu i vremenskim uvjetima te se preporučuje nošenje vlastite tekućine u bočicama, kako bismo smanjili korištenje plastike. Sve sudionike očekuje bogati startni paket i okrjepa na kraju utrke, a osigurana je i medicinska pomoć.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti ekologije i očuvanja prirode bacanje bilo kakvog smeća (boca, vrećica, gelova…) prije, za vrijeme ili nakon utrke donijet će diskvalifikaciju.

Projekt ”UNIRI se giba!” nastao je u suradnji Grada Kastva i Sveučilišta u Rijeci s ciljem povećanja broja rekreativnih aktivnosti koje se nude kako studentima i djelatnicima Sveučilišta tako i građanima. Projekt će se sastojati od više sportskih događaja tijekom godine, a svaki sadrži i edukativni dio.

Skip to content