KATEGORIJE

UNIRI sudjeluje na najvećem sajmu obrazovanja u Europi

07.09.2023. / vijesti / studenti

Sveučilište u Rijeci sudjelovat će na sajmu međunarodnom sajmu i konferenciji EAIE u Rotterdamu, što će se održati od 26. do 29. rujna 2023. U sklopu inicijative Study in Croatia Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe EU-a organiziraju zajednička predstavljanja hrvatskih visokih učilišta na međunarodnim sajmovima visokog obrazovanja kao podrška u promociji u inozemstvu s ciljem privlačenja većeg broja stranih studenata. Ove će godine koncem rujna na najvećem i najpoznatijem europskom sajmu visokog obrazovanja u Rotterdamu svoje će studijske programe na stranom jeziku predstaviti dvanaest hrvatskih visokih učilišta.

Ovaj je međunarodni sajam najveći i najpoznatiji europski sajam visokog obrazovanja, koji je prošle godine okupio više od 6400 sudionika iz više od 95 zemalja te konferencija posvećena internacionalizaciji visokog obrazovanja s bogatim trodnevnim programom. Svrha događanja jest podizanje vidljivosti Hrvatske kao obrazovne destinacije, umrežavanje sa stranim visokim učilištima, sklapanje novih partnerstava, upoznavanje specijaliziranih agencija za privlačenje stranih studenata te jačanje prisutnosti u području internacionalizacije visokog obrazovanja.

Ove će godine na sajmu u Rotterdamu svoje studijske programe na stranom jeziku predstaviti dvanaest hrvatskih visokih učilišta: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište PAR i Visoko učilište Algebra.

Posjetite mrežnu stranicu Study in Croatia!

Skip to content