KATEGORIJE

UniSport Stars nagrade Jasni Lulić Drenjak i Albertu Sirotichu

24.02.2023. / vijesti / sport

Profesorica tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci trenerica paraplivanja Jasna Lulić Drenjak i paraplivač Albert Sirotich, student Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci dobili su Nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza, krovne organizacije hrvatskog sveučilišnog sporta, koja promiče i skrbi o sportu na visokim učilištima te ga predstavlja u međunarodnim okvirima.

Profesorica Lulić Drenjak nagrađena je za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj. Kao dugogodišnja suradnica Riječkog športskog sveučilišnog saveza, aktivnim angažmanom u lokalnoj zajednici potiče i promiče fizičku aktivnost studenata s invaliditetom kao formu socijalne integracije i fizičke terapije.

Albert Sirotich proglašen je najboljim sportašem u kategoriji pojedinca sportaša, te je primio posebnu nagradu u muškoj kategoriji za sportaše s invaliditetom. Svojim je marljivim radom, odlučnošću i ustrajnošću, ali i sposobnošću svladavanja fizičkih i psihičkih izazova te pozitivnim stavom Albert postao primjer uravnoteženog akademskog života i aktivne sportske karijere.

Prof. Lulić Drenjak najzaslužnija je za pokretanje i rad  Plivačko-terapijskog kluba ”Forca”, koji je prvi takav klub na području Primorsko-goranske županije i jedan od rijetkih klubova u Hrvatskoj, čiji su članovi djeca s poremećajima u razvoju i osobe s invaliditetom – osobe s tjelesnim oštećenjima, osobe oštećena vida i sluha i osobe sa poremećajima u učenju. Klub je osnovan s osnovnim ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđenja plivačkog sporta osoba s invaliditetom u Rijeci i PGŽ-u.

Svečanost dodjele Nagrada UniSport Stars održana je jučer, 23. veljače 2023. u Hotelu Antunović u Zagrebu.

Više o dodjeli Nagrada i o nagrađenima možete saznati na mrežnim stranicama HASS-a.

Skip to content