KATEGORIJE

Uspješno održan štrajk na Kampusu

25.10.2019. / vijesti / djelatnici

Cijenjene kolegice i kolege! Zahvaljujemo svima koji su se jučer, 24. listopada 2019. odazvali štrajku na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, a koji su organizirale lokalne sindikalne podružnice Nezavisnog sindikata znanosti i visokoga obrazovanja. Štajk je gotovo u potpunosti uspio! Zahvaljujemo svima – članovima i nečlanovima Sindikata, nenastavnom (administrativnom i tehničkom) osoblju te nastavnom osoblju koje je podržalo štrajk! Zahvaljujemo i upravi Sveučilišta i s ponosom ističemo kako je Sveučilište u Rijeci jedno od dva sveučilišta u Hrvatskoj (uz Pulu) koja su javno podržala ovaj štrajk!

Podsjećamo, NSZVO pridružio se štrajku prosvjetnih radnika. Od Vlade RH traži se vraćanje oduzetih koeficijenata i korekcija za 6, 11 % za nenastavno osoblje, predavače i umjetničke suradnike te pregovori o daljnjem povećanju osnovice, u trenutcima povoljne ekonomske situacije i suficita u državnom proračunu.

Nadamo se da će Vlada uskoro ući u dijalog i pregovore sa sindikatima, a ukoliko do toga ne dođe, štrajk će se nastaviti idućeg tjedna i to u srijedu, 30. listopada, o čemu ćete biti naknadno obaviješteni.

Hvala na podršci!

Zajedno smo jači!

NSZVO

Skip to content