KATEGORIJE

Uspješno su završene još 2 online radionice fotografije

17.12.2020. / vijesti / treća dob

Uspješno su završene još 2 online radionice fotografije, početna i napredna. Radionicu, pod vodstvom asistentice fotografije s APURI Petre Mrša, mag. art., mag. psih., mag. soc., ukupno je završilo čak 20 polaznica i polaznika.

Završna prezentacija radova održana je na zadnjem terminu prve online radionice Umjetničke fotografije, u četvrtak, 17.12.2020. od 19.30 do 21.30 sati na Zoom platformi Sveučilišta za 3.dob. Prezentaciji su prisustvovali i prijatelji te obitelji polaznica i polaznika kao njihovi gosti.

Polaznice i polaznici radionice kroz osam tjedana uspješno su savladali tehničke karakteristike, upoznavanje i kontroliranje aparata, te su usvojili praktičan rad na fotografijama i mogućnost izražavanja kompleksnijih tema kroz serije fotografija. Završna prezentacija uključivala je presjek njihovih najboljih radova koje je odabrala voditeljica radionice Petra Mrša, asistentica Fotografije na APURI. Uz presjek odličnih fotografija, polaznice i polaznici sa sjetom su se prisjetili i svojih putovanja, nadajući se da će uskoro na nekim dalekim mjestima moći primijeniti naučeno i fotografirati putopisne, ali i umjetničke fotografije.

Odabrani radovi nastali su za vrijeme, ali i prije pandemije te su fotografirani uglavnom digitalnim fotoaparatima, ali i mobitelima. Zbog okolnosti, izložbu odabranih radova donosimo u virtualnoj izložbi na mrežnoj stranici Sveučilišta za 3. dob.

Skip to content