KATEGORIJE

Usvojene Mjere za unaprjeđenje znanstvenog rada na Sveučilištu u Rijeci

23.04.2024. / vijesti / o sveučilištu

Na današnjoj su sjednici članovi Senata Sveučilišta u Rijeci donijeli Odluku o dodjeli statusa stručne baze Sveučilišta u Rijeci Ordinaciji dentalne medicine Ana Mrše i Ordinaciji dentalne medicine Suzana Strika Bogolin, na prijedlog Fakulteta dentalne medicine, Istarskom veleučilištu – Università Istriana di scienze applicate sa sjedištem u Puli na prijedlog Fakulteta za fiziku, Centru za rehabilitaciju Rijeka, Foliot – Centru za djecu i mlade Matulji, Obrtu za obrazovanje i poučavanje Perebellum sa sjedištem u Hreljinu i Udruzi Ri Rock, na prijedlog Filozofskog fakulteta u Rijeci,  tvrtki Hidroprojekt-ing d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Sika Croatia d.o.o. sa sjedištem u Lučkom i STRABAG d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu na prijedlog Građevinskog fakulteta u Rijeci, zdravstvenoj ustanovi Ljekarna Jadran i  tvrtki Medika d. d. sa sjedištem u Zagrebu na prijedlog Medicinskog fakulteta u Rijeci, tvrtki Jadranska vrata d.d. i SCAM marine d.o.o. sa sjedištem u Viškovu na prijedlog Pomorskog fakulteta u Rijeci te Riječkoj razvojnoj agenciji Porin d.o.o. i tvrtki TSI d.o.o., a na prijedlog Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Senat je donio Odluku o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja „Primijenjena statistika upotrebom programskog jezika R“ Fakulteta za matematiku. Radi se o programu usavršavanja s ECTS bodovima, a završetkom programa stječe se 6 ECTS bodova.

Članovi Senata primili su na znanje i čestitali na izboru redovite profesorice u trajnom izboru prof. dr. sc. Lidiji Vujičić s Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

U nastavku sjednice usvojene su Mjere za unaprjeđenje znanstvenog rada na Sveučilištu u Rijeci – Research Professorship/Fellowship, kojima se osobama na znanstveno-nastavnim radnim mjestima koje aktivno vode znanstvene projekte financirane kompetitivnim EU ili nacionalnim izvorima financiranja za vrijeme trajanja projekta dodjeljuje interna titula ‘UNIRI istraživački docent/izvanredni profesor/profesor’ (UNIRI Research Assistant Professor/Associate Professor/Professor).

U sklopu tematske točke predstavljeno je Izvješće o provedbi Strategije Sveučilišta u Rijeci za 2023. godinu.

Skip to content