KATEGORIJE

Usvojene Smjernice za usklađivanje poslovnog i privatnog života zaposlenih roditelja/skrbnika na Sveučilištu u Rijeci

25.07.2023. / vijesti / o sveučilištu

Na današnjoj, 84. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj u zgradi Rektorata Sveučilišta, prihvaćeno je Izvješće Stručnog povjerenstva i utvrđena opravdanost provođenja promjene naziva sastavnice kao podružnice Sveučilišta u Rijeci kojom Odjel za biotehnologiju mijenja naziv u Fakultet biotehnologije i razvoja lijekova.

Potvrđen je i  izbor dr. sc. Tatjane Kehler s Medicinskog fakulteta u Rijeci na znanstveno-nastavno radno mjesto redovite profesorice. Članovi Senata obaviješteni su o provedenim izborima čelnika sastavnica, odnosno izboru prof. dr. sc. Daniele Malnar za dekanicu Fakulteta zdravstvenih studija te prof. dr. sc. Deana Crnkovića za dekana Fakulteta za matematiku.

Senat je donio Odluku o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja – mikrokvalifikacija pod nazivom „Primjena umjetne inteligencije i računarstva u biotehnologiji“ Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija te „Primijenjena mehanika u suvremenoj inženjerskoj praksi“ Građevinskog fakulteta u Rijeci. Program cjeloživotnog obrazovanja „Primjena umjetne inteligencije i računarstva u biotehnologiji“ program je stjecanja znanja, vještina i kompetencija u okviru akreditiranog studijskog programa, a završetkom programa stječe se 18 ECTS bodova. „Primijenjena mehanika u suvremenoj inženjerskoj praksi“ program je usavršavanja s ECTS bodovima, a završetkom programa stječe se 14 ECTS bodova.

Status stručne baze na prijedlog Fakulteta dentalne medicine, Fakulteta za fiziku, Fakulteta zdravstvenih studija, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Filozofskog fakulteta te Tehničkog fakulteta dobile su 44 institucije, ustanove i tvrtke.

Senat je prihvatio projekt UNIRI SPORT – uspostava razvoja sporta na Sveučilištu u Rijeci (I. faza) u skladu sa Smjernicama za razvoj sporta na Sveučilištu u Rijeci 2022. – 2025. Smjernicama je utvrđena potreba za razvoj sporta i tjelovježbe kroz organizirane sportsko-rekreativne aktivnosti za sve članove i članice akademske zajednice radi očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja.

Senat je prihvatio Smjernice za usklađivanje poslovnog i privatnog života zaposlenih roditelja/skrbnika na Sveučilištu u Rijeci. Njihov je cilj ukazati sastavnicama Sveučilišta u Rijeci na temeljna prava i ključne mjere o kojima treba voditi računa pri uređenju znanstveno/umjetničko-nastavnih te drugih radnih mjesta, a kako bi se pridonijelo ostvarenju načela rodne ravnopravnosti i ravnoteže između poslovnog i privatnog života. Posebno je naglašeno postizanje rodne ravnopravnosti i ravnoteže u nastavnim i drugim poslovnim obvezama roditelja/skrbnika, a koja se sukladno važećim propisima odnosi na fleksibilizaciju radnog vremena i uvjeta za roditelje/skrbnike, rad na daljinu i izdvojenom mjestu rada te dopuste za roditelje/skrbnike.

U tematskom dijelu sjednice Senat je primio na znanje Strateške aktivnosti Sveučilišne knjižnice Rijeka i Studentskog centra Rijeka.

Skip to content