KATEGORIJE

Uvod u proučavanje talijanskog prava

18.10.2021. / vijesti / cjeloživotni programi

Od 18. do 21. listopada 2021. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u održava se 8. izdanje tečaja Uvod u proučavanje talijanskog prava. Riječ je o programu cjeloživotnog učenja akreditiranom pri Sveučilištu u Rijeci s 3 ECTS boda koji se izvodi na talijanskom jeziku.

Ove godine tečaj obuhvaća različite teme iz područja talijanskog pomorskog, građanskog i sportskog prava, a predavači su ugledni sveučilišni profesori i praktičari iz Italije: sveučilišna profesorica i odvjetnica dr. Benedetta Sirgiovanni (Sveučilište Tor Vergata u Rimu – YUFE), sveučilišni profesor i odvjetnik dr. Francesco Paolo Patti (Sveučilište Bocconi u Milanu), odvjetnik dr. Enrico Lubrano (Sveučilište LUISS u Rimu) te sveučilišni profesor Michele M. Comenale Pinto (Sveučilištu u Sassariju).

Tečaj je besplatan za sve polaznike i održava se uz podršku Talijanske unije (Unione Italiana) i pod visokim pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci (Consolato Generale della Republica Italiana a Fiume).

Ove godine se program održava u hibridnom modelu na Pravnom fakultetu i putem platforme Webex, a za praćenje programa se prijavilo više od tridesetak studenata sa više sastavnica Sveučilišta kao i alumnija, danas mladih odvjetnika, sudaca i vježbenika.

Detaljnije informacije dostupne su kod voditelja programa s Pravnog fakulteta:
doc. dr. sc. Sandre Winkler (swinkler@pravri.hr)  i izv. prof. dr. sc. Vanje Smokvine (vsmokvina@pravri.hr).

Program se nalazi na sljedećoj poveznici: https://www.pravri.uniri.hr/files/talijanko-pravo/talijanskiprogram81.pdf

PLAKAT – talijanski

PLAKAT – hrvatski

Skip to content