KATEGORIJE

Videokonferencija “Novi početak za bolje sutra“- Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

24.03.2021. / vijesti / eu projekti

Dana 26. ožujka 2021. godine s početkom u 11.00 sati održat će se videokonferencija „Novi početak za bolje sutra“.

Novu generaciju programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za razdoblje 2021. – 2027. predstavit će ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, državna tajnica Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, dr. med., kao i Adrienn Király, voditeljica Kabineta Mariye Gabriel, povjerenice za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade te ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU-a mr. sc. Antonija Gladović.

Cilj konferencije je informirati građane o novoj generaciji europskih programa u području obrazovanja i mladih te istaknuti, prikazujući osobna iskustva sudionika i konkretne primjere, kako programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti pridonose boljem obrazovanju, uključivosti društva te većim mogućnostima za građane Republike Hrvatske.

Na konferenciji će biti premijerno prikazano pet kratkih filmova sa šest priča u režiji Roberta Knjaza, koji na zanimljiv i živopisan način dočaravaju kako programi Europske unije pozitivno utječu na pojedince, obrazovni sustav i društvo u cjelini.

Program videokonferencije možete pronaći ovdje, a za događaj se možete prijaviti na poveznici.

Snimku videokonferencije možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Izvor: https://mzo.gov.hr

Skip to content