KATEGORIJE

Virtualna izložba Sveučilišne knjižnice Rijeka ”Život i djelo akademika Daniela Rukavine”

23.05.2023. / vijesti / 50UNIRI

Sveučilišna knjižnica Rijeka je na svojim mrežnim stranicama izradila virtualnu izložbu Život i djelo akademika Daniela Rukavine. Izložba je spomen na životni put i djelo rektora Sveučilišta u Rijeci u dva mandata, akademika koji je snažno obilježio život na Sveučilištu, stoga Sveučilišna knjižnica izložbu postavlja u sklopu obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci.

Izložba je nastala temeljem donacije koja se sastoji od knjižnične i arhivske građe iz privatne zbirke akademika Rukavine, koju je Sveučilišna knjižnica primila 2022. godine od gospođe Ide Rukavine, a sadrži 201 knjigu i 99 svezaka časopisa.

Pored knjižnične građe, koja obuhvaća domaće i strane monografije i časopise većinom iz područja medicine, ali i iz područja umjetnosti, menadžmenta i književnosti, zastupljeno je i arhivsko gradivo, među kojim je veća količina fotografija, privatne korespondencije i isječaka iz novina i časopisa.

Donirana knjižnična građa smještena je u prostoru Podružnice Kampus Sveučilišne knjižnice Rijeka, u prizemlju zgrade sveučilišnih odjela na Trsatu, i dostupna je za posudbu korisnicima knjižnice.

Virtualna izložba ostat će trajno dio mrežnih stranica Sveučilišne knjižnice Rijeka.  Dostupna je na poveznici Akademik Rukavina – Sveučilišna knjižnica Rijeka (uniri.hr)

Skip to content