KATEGORIJE

Voditeljica Sveučilišta za 3. dob sudjelovala na konferenciji “Družbene potrebe in izobraževanje starejših” u Ljubljani

29.09.2023. / vijesti / treća dob


Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje, u petak 29. rujna 2023., u Ljubljani organizirala konferenciju “Družbene potrebe in izobraževanje starejših”, a sudjelovala je i voditeljica Sveučilišta za 3. dob, prof. dr. sc. Sanja Smojver Ažić.

Okupljene su najprije pozdravile prof. dr. Ana Krajnc, predstavnica Slovenske univerzae za tretje življenjsko obdobje te Teja Dolgan, načelnica Odjela za obrazovanje odraslih Ministarstva za odgoj i obrazovanje Republike Slovenije.

Prije okruglog stola, predavanje pod nazivom “Uloga i značaj obrazovanja za starije osobe u suvremenom društvu” je održala Prof. dr. Maria Slowey, s Dublin City University.

Sam okrugli stol tematski je bio vezan za mogućnosti starijih generacija za dodatnim učenjem kako bi mogli pratiti i razumjeti sve promjene te koristiti dostignuća znanosti. Općenito, starenje stanovništva pred društvo stavlja nove izazove kao što su: socijalna isključenost, nesudjelovanja starijih u društvenom, gospodarskom, kulturnom i političkom životu, osjećaj gubitka emocionalne potpore, osjećaja beskorisnosti, nedostatka informacija, financijskih ograničenja i smanjenja životnog standarda starijih osoba.

Skip to content