KATEGORIJE

Vrijedan rad temelj je kvalitetnog društva

16.05.2019. / vijesti / studenti

”U današnje vrijeme sveopće relativizacije ne smijemo zaboraviti da je vrijedan rad temelj kvalitetnog društva”, poručila je studentima Pravnog fakulteta na otvaranju Smotre prav(n)e struke rektorica Snježana Prijić Samaržija. ”Jedinstven je ovo događaj, jer ima ležeran ton, a opet je vrlo supstancijalan. Jedinstven je i po načinu promišljanja karijera već tijekom studiranja. Važno je vrijedno studirati i učiti, ali i biti aktivan u društvu, u organizacijama i studentskim udrugama i graditi mreže poznanstava”, zaključila je rektorica.

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u srijedu, 15. svibnja održano je otvaranje Smotre prav(n)e karijere. Okupljene su pozdravili: dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Vesna Crnić Grotić, rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, predsjednik Studentskog zbora Pravnog fakulteta Alex Sundać i predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić.

Na otvorenjeu su studenti prava imali priliku putem aplikacije slido.com mobitelima sudjelovati u live anketi, čiji su se rezultati odmah projicirali na platnu. Blic-anketa pokazala je kako su studenti većino (oko 60 %) upisali studij prava kako bi pomagali drugima i radili za opće dobro, što je pokazatelj ispravnih motivacija.

Smotra se svojim vremenom održavanja uklopila u Dane Sveučilišta, a organizirali su ju: studentska udruga ELSA, Studentski zbor Pravnog fakulteta i Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Cilj je ovog dvodnevnog događanja informirati studente o brojnim mogućnostima koje pravno obrazovanje i pravna struka pružaju budućim diplomantima Fakulteta. O svojim poslovnim karijerama te prije svega o važnosti pravnog obrazovanja u razvoju njihovih karijera kao i savjetima budućim diplomantima govorili su uspješni diplomirani pravnici iz raznih područja djelovanja poput državne i lokalne uprave, pravosuđa, odvjetništva, privrede i drugih područja.

Kroz edukativne radionice, predavanja te panel diskusije zainteresirani su imali priliku dobiti odgovore na mnogobrojna pitanja kako bi jednoga dana spremni zakoračili u svijet rada odnosno profesionalnog djelovanja. Na smotri poslova poslodavci su predstavili mogućnosti zapošljavanja studenata Fakulteta koji su uspješno diplomirali ili su pri kraju svojeg studija.

program

Skip to content