KATEGORIJE

Webinar: Učinkovite strategije dosega IP-a za povećanje utjecaja projekata u području istraživanja i inovacija

07.11.2022. / vijesti / inovacije

European IP Helpdesk u četvrtak 10. studenog u 10:30h organizira webinar na temu učinkovitih strategija dosega IP-a (hrv. intelektualnog vlasništva) kako bi se povećao utjecaj projekata u području istraživanja i inovacija.

Cilj webinara je razjasniti terminologiju ilustrirajući razlike između tri spomenuta pojma i ukazati na područja koja su im zajednička te posebno istaknuti ulogu komunikacije, diseminacije i eksploatacije u maksimiziranju učinka projekata financiranih iz sredstava Obzor 2020. programa. Sudionici će također dobiti pregled ključnih praktičnih koraka koje treba poduzeti i razmotriti prilikom razrade dobre strategije dosega i eksploatacije. U tom smislu bit će obrađeni i središnji aspekti vezani uz upravljanje intelektualnim vlasništvom i inovacijama, budući da su oni značajno povezani s krovnom temom webinara.

Webinar je komplementaran drugim treninzima koje nudi tim European IP Helpdeska, a koji se posebno bave pitanjima eksploatacije i upravljanja IP-om u okviru Obzor 2020. programa.

Više informacija o webinaru te registracija dostupni su na poveznici.

Skip to content