KATEGORIJE

Webinari IP Helpdeska o intelektualnom vlasništvu

11.04.2024. / vijesti / inovacije

European IP Helpdesk i Europski patentni ured od travnja do lipnja organiziraju niz besplatnih webinara na različite teme iz područja intelektualnog vlasništva proizašlog iz projekata koje financira Europska unija:

Serija webinara “Patent protection for EU funding beneficiaries”, namijenjenih široj publici, od znanstvenika do stručnjaka za transfer tehnologije/znanja, bavit će se pitanjima vlasništva nad intelektualnim tvorevinama, načinima njihove zaštite i eksploatacije, a u kontekstu pojedinih područja tehničkih znanosti (22.05.2024., 9:30-11:00h Digital communication; 18.06.2024., 9:30 – 11:00h Green technologies). Prijave su dostupne na poveznici, a registracijom se automatski prijavljujete za cjelokupnu seriju webinara koji će se nastaviti i tijekom mjeseca listopada i prosinca.

Webinar “IP Management in EU funded projects with a special focus on Marie-Sklodowska-Curie Actions” (24.4.2024., 10:30 – 12:00h) dat će pregled relevantnih pitanja intelektualnog vlasništva u MSCA projektnim prijavama i ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava, uz predstavljanje primjera dobrih praksi te pitanja MSCA prijavitelja zaprimljenih preko Europskog IP Helpdesk servisa. Prijave su dostupne na poveznici.

Webinar “Addressing IP impact and innovation in EU projects” (7.5.2024., 10:30 – 12:00h) bavit će se različitim temama profesionalnog i sustavnog upravljanja intelektualnim vlasništvom na projektima u okviru programa Obzor (2020/HEU), od zaštite intelektualnih tvorevina, pitanja vlasništva nad projektnim rezultatima, pretraživanja patentnih baza (npr. Espaceneta) pa sve do potrebe razvijanja vjerodostojne strategije usmjerene na upravljanje i iskorištavanje rezultata istraživanja. Prijave su dostupne na poveznici.

Skip to content