KATEGORIJE

Welcome Day za dolazne Erasmus studente

02.10.2019. / vijesti / međ. suradnja

Ured za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci je 2. listopada 2019. na Kampusu, u zgradi Građevinskoga fakulteta organizirao Dan dobrodošlice (Erasmus Welcome Day) za dolazne Erasmus studente koji su devetu godinu zaredom u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na naše Sveučilište.

U zimskom semestru 2019./2020. na Sveučilištu u Rijeci studirat će 143 Erasmus studenta na 11 sastavnica.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolaze tri studenta, s Hochschule Düsseldorf iz Njemačke, zatim s Polytechnic Institute of Bragança iz Portugala, te s University of Ljubljana iz Slovenije.

Na Filozofskom  fakultetu studijski boravak ostvarit će dvadeset i sedam studenata: jedan student iz Njemačke, s Osnabrück University, jedan student iz Češke s Jan Evangelista Purkyně University in Ústí nad Labem,  dva studenta iz Latvije, s University of Latvia, deset studenata iz Poljske s University of Social Sciences and Humanities Warsaw, University of Wrocław, University of Opole te s University of Silesia in Katowice, šest studenata iz Italije s Università Degli Studi Di Milano, University of Chieti Pescara, Unvierstiy of Padova, Ca’ Foscari University of  Venice,  jedan student iz Španjolske s University of the Basque Country, zatim dva studenta iz Nizozemske i to sa Saxion University of Applied Sciences i University of Groningen, jedan student iz Turske s Kocaeli University, te tri studenta iz Portugala Universidade do Minho i Instituto Superior Miguel Torga (ISMT) Coimbra.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti trideset i tri studenta: jedan student iz Mađarske s University of Miskolc, četiri iz Francuske s Université Claude Bernard LYON, Audencia Business School Nantes i Institut Superieur Gestion (ISG) Paris, zatim jedan student iz Italije, University of Chieti Pescara, jedanaest studenata iz Španjolske s University of Huelva, University of the Basque Country, Universidad de Zaragoza, Universitat de València, Universidad de Oviedo i TecnoCampus Mataró-Maresme, zatim jedan student iz Latvije s University of Latvia, tri iz Poljske s Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego W Warszawie te s Wroclaw University of Economics, dva studenta iz Grčke s University of Piraeus, tri iz Slovačke s University of Economics In Bratislava i Matej Bel University in Banská Bystrica, jedan student iz Finske s Tampere University, jedan iz Turske s Istanbul Gelisim  University, četiri studenta iz Rumunjske s National University of Political Studies and Public Administration Bucharest i Bucharest University of Economic Studies, te dva studenta iz Portugala, s Universidade Europeia.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu  u  2019./2020. studirat će trideset i devet studenata: četiri iz Njemačke s Jade Hochschule i Heilbronn University, dva iz Slovačke s Unviersity of Economics in Bratislava, dva studenta iz Italije s Free University of Bozen-Bolzano i University of Naples “Parthenope”, jedan student iz Grčke, s University of West Attica,  tri studenta iz Portugala s Universidade Europeia, zatim osam studenata iz Španjolske s University of Deusto, Universidad Rey Juan Carlos Madrid, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, University of Almeria,  jedan student iz Češke s Charles University, zatim pet studenata iz Poljske s University Of Gdansk i Poznań University of Economics and Business, tri studenta iz Velike Britanije s Liverpool John Moores University i University of Greenwich, zatim jedan iz Finske sa Satakunta University of Applied Sciences, dva s Malte s University of Malta, dva studenta iz Litve s Vilniaus Kolegija,  zatim četiri iz Rumunjske s Bucharest University of Economic Studies i Transilvania University of Brasov, te jedan iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica.

Na Medicinski fakultet dolazi osam studenata, dva iz Portugala i to s University of Porto, dva iz Poljske, s Medical University of Lodz, te četiri iz Turske s Ankara University.

Na Odjel za informatiku dolazi jedan student s Universidad de La Laguna, Tenerife iz Španjolske.

Na Građevinski fakultet dolazi jedan student iz Portugala, s Instituto Politécnico de Bragança.       

Na Učiteljski fakultet dolaze dva studenta iz Španjolske s University of Zaragoza.

Pomorski fakultet ugostit će devet studenata: jednog studenta iz Grčke s University of Pireus, jednog iz Slovačke s Technical University of Košice, zatim četiri iz Poljske s Gdynia Maritime University, jednog studenta iz Litve s Lithuanian Maritime Academy, te dva iz Španjolske s Escuela de Ingeniería de Bilbao.

Na Pravni fakultet će doći šesnaest studenata, jedan iz Norveške s The Arctic University of Norway, osam iz Poljske s Jagiellonian University in Krakow, s Charles University i s University of Opole, jedan student  iz Mađarske s  Eötvös Loránd University, zatim tri iz Italije, s University of Trento, jedan iz Francuske s Université Catholique de Lille, te dva iz Slovačke s Trnava University.

Na Tehnički fakultet dolaze četiri studenta; dva iz Austrije s Fachhochschule Kufstein, jedan iz Češke s University of West Bohemia, te jedan iz Italije s University of Bologna.

Najviše studenata dolazi iz Poljske, potom iz Španjolske  te podjednako iz  Italije i Portugala.

Za ljetni semestar akademske godine 2019./2020. Sveučilište je do danas primilo nominacije za 65 incoming studenata. Rok za ljetni semestar je 10. studenog 2019. tako da se očekuje još veliki broj prijava.

Osim Erasmus studenata iz Europske unije te programskih i partnerskih zemalja, informativnom danu su prisustvovali i CEEPUS studenti, studenti koji dolaze na stručne prakse u okviru Erasmus programa,  i Erasmus studenti Veleučilišta u Rijeci.

Studentima su se obratile prorektorica za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete, prof. dr. sc. Marta Žuvić i Maša Šašinka, voditeljica Ureda za međunarodnu mobilnost, te im zaželjele uspješnu i produktivnu mobilnost, a ujedno i zabavan boravak u Rijeci i Hrvatskoj.

Djelatnice Ureda za mobilnost održale su prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznale studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Članovi sveučilišne udruge Erasmus Student Networka Rijeka studentima su prezentirali aktivnosti ESN-a Rijeka, a lektorica Sandra Jukić iz Riječke kroatističke škole studentima je predstavila mogućnost upisa na tečajeve hrvatskoga jezika.

Studenti su se nakon službenog dijela informativnog dana imali prilike uz domjenak družiti i upoznati svoje Erasmus kolege u atriju Građevinskog fakulteta.

Svim studentima želimo sretan početak studiranja na Sveučilištu u Rijeci!

Skip to content