KATEGORIJE

YUFE Alijansa nastavlja svoj put kao Međunarodno neprofitno udruženje!

06.03.2024. / vijesti / yufe

Na Sveučilištu u Antwerpenu, 29. veljače, deset rektora i predsjednika YUFE partnerskih sveučilišta potpisalo je sporazum o osnivanju Međunarodnog neprofitnog udruženja (Association Internationale Sans But Lucratif). Ovaj dan predstavlja značajan korak naprijed za cijelu YUFE Alijansu.

Osnivanjem međunarodnog udruženja započinje novo poglavlje Europskog sveučilišta YUFE, učvršćujući njegovu predanost pokretanju inovacija i poticanju izvrsnosti u europskom visokom obrazovanju. Štoviše, to je ključni korak za održivost mreže, odmicanje od projektnog djelovanja prema stvaranju stvarne dugoročne inicijative.

Prepoznati kao jedan od vodećih konzorcija u pozivima Erasmus+ Europskih sveučilišta 2019. i 2022. godine, YUFE Alijansa pionir je temeljne transformacije visokog obrazovanja razvijajući europsko sveučilište usmjereno na studente, jednako, otvoreno i inkluzivno. Naših deset mladih istraživačkih sveučilišta i dvije neakademske organizacije iz cijele Europe rade zajedno kako bi podržali europske građane da postanu globalno orijentirani.

Osnivanjem neprofitnog udruženja YUFE Alijansa nastavlja sudjelovati i aktivno predvoditi reorganizaciju europskog prostora visokog obrazovanja.

Sporazum je rezultat značajne predanosti svih sadašnjih djelatnika YUFE partnerskih sveučilišta, njihovih rektora i predsjednika, studenata te svih onih koji su bili dijelom YUFE Alijanse od 2019. godine, a koji dijele zajedničku YUFE viziju.

Skip to content