KATEGORIJE

YUFE Diploma Supplement Track

24.11.2020. / vijesti / yufe

Zamisli da možeš osmisliti vlastiti kurikulum birajući između predmeta ponuđenih na bilo kojem od sveučilišta iz YUFE mreže. Možeš studirati, naučiti novi jezik, volontirati i profesionalno se usavršavati u deset različitih zemalja. Informacije o načinu organizacije vlastita individualnog iskustva učenja bit će ti nadohvat ruke, a sve aktivnosti i postignuća bit će naznačena u tvome YUFE dodatku diplomi, a u budućnosti potencijalno pravoj europskoj diplomi priznatoj u cijeloj Europi. I ti možeš biti dijelom prve skupine studenata koji će stvoriti obrise našeg Europskog sveučilišta YUFE – Mlada sveučilišta za budućnost Europe.

Prva verzija YUFE Diploma Supplement Tracka bit će dostupna od ponedjeljka, 30. studenog 2020. s početkom u 9 sati (CET). Prijave su otvorene samo jedan tjedan ili kraće (u slučaju da se prijavi 40 studenata s našeg sveučilišta). Prijave se zaprimaju putem novootvorenog YUFE virtualnog kampusa do nedjelje, 6. prosinca 2020. do 23:59 (CET). Budući da je ovogodišnji YUFE Diploma Supplement Track još uvijek pilot-program, prijaviti se može samo 40 studenata sa svakog YUFE sveučilišta. Po završetku prijava izborno će povjerenstvo odabrati 10 studenata po sveučilištu na temelju ispunjavanja uvjeta i motivacije.

Sveučilište u Rijeci također za svoje studente organizira pripremnu radionicu o prijavi na YUFE Diploma Supplement Track kroz koju ćete moći naučiti kako na najbolji način pripremiti svoje motivacijsko pismo u svrhu prijave. Radionica će se održati u ponedjeljak, 30. studenoga u 16 sati putem platforme Zoom, a registrirati se možete ovdje.

U sklopu YUFE Diploma Supplement Tracka možete ostvariti najmanje 12 ECTS bodova za akademske predmete na drugim YUFE sveučilištima (putem virtualne, hibridne i/ili fizičke mobilnosti), možete slušati predavanja u sklopu YUFE Akademije i uvodna predavanja, ali i baviti se aktivnostima uz pomoć kojih možete zaraditi YUFE zvjezdice (YUFE Stars), a sve to u roku od najviše dvije godine.

YUFE smatra da je jednako važno priznati akademski uspjeh i trud uložen u mobilnost, učenje jezika, profesionalno usavršavanje, tzv. job shadowing i volonterski rad u zajednici. Zato postoje YUFE zvjezdice, inovativni sustav priznavanja aktivnosti sa specifičnim i personaliziranim ciljevima učenja koji se ne odnose samo na akademsko obrazovanje u kontekstu Europskog sveučilišta.

Postoje četiri različite YUFE zvjezdice – za mobilnost (Mobility Star), jezike (Language Star), profesionalno usavršavanje (Professional Star) i rad u zajednici (Civic Star). One potiču studente, osoblje i sve učenike da nastave svoj osobni i profesionalni razvoj, dok istovremeno imaju mogućnost da kao pojedinci doprinesu društvu aktivnostima s europskim utjecajem.

Po završetku YUFE putovanja vašoj će diplomi biti dodan YUFE Diploma Supplement, na kojem će biti istaknute i YUFE zvjezdice.

YUFE Diploma Supplement može zaraditi student koji ispuni sljedeće uvjete:

  • Ako ostvari najmanje 12 ECTS bodova za akademske predmete (virtualne/fizičke/hibridne) na drugom sveučilištu u YUFE savezu, a ne na matičnom sveučilištu.
  • Ako zaradi najmanje dvije YUFE zvjezdice (mora uključivati onu za mobilnost).
  • Ako odsluša najmanje tri predavanja u sklopu YUFE Akademije.
  • Ako sudjeluje u svim YUFE uvodnim predavanjima na YUFE virtualnom kampusu.

NAPOMENA: YUFE Diploma Supplement Track tek je pilot-aktivnost i kao takva bit će otvorena samo za relativno mali broj studenata.
*Za više informacija pogledajte često postavljena pitanja o YUFE DST-u.
*Postupak prijave odvija se kroz YUFE virtualni kampus.

Skip to content