KATEGORIJE

YUFE govori tvojim jezikom!

07.06.2021. / vijesti / yufe

Višejezičnost je ključ doista raznolikog i uključivog europskog sveučilišta. Zato će YUFE, u svojoj namjeri da postane upravo takvo sveučilište, svoju ponudu obogatiti raznim inicijativama na različitim jezicima.

Važnost višejezičnosti
Europa je poznata po brojnim jezicima i kulturnoj raznolikosti, a YUFE vjeruje da su višestruke jezične vještine presudne za povećanje mogućnosti kako za profesionalni tako i za osobni razvoj i zapošljavanje. Višejezičnost je uvijek predstavljala naš temelj, a sada sa zadovoljstvom objavljujemo da se ovo ključno načelo napokon može primijeniti u praksi.

YUFE će u sljedećoj akademskoj godini nuditi kolegije na različitim europskim jezicima. Ali to nije sve! Ovogodišnje izdanje YUFE Akademije uključivat će predavanja na različitim jezicima, a, kao i prošle godine, bit će otvorena za sve zainteresirane.

Jezici u YUFE mreži
Glavni jezik na kojemu se održava nastava unutar YUFE otvorenih programa je engleski. Ipak, svi studenti i zaposlenici YUFE-a također se potiču na učenje stranih jezika. Širok izbor tečajeva jezika koji se nude u sklopu YUFE studentskog putovanja već pruža izvrstan temelj. Redovite aktivnosti i događaji razvijaju ove vještine koje se mogu unaprijediti i u akademskom kontekstu i u društvenim interakcijama poput tzv. jezičnih kafića. U akademskoj godini 2021./2022. bit će moguće upisati kolegije na španjolskom, hrvatskom, njemačkom, nizozemskom, talijanskom, finskom, poljskom, grčkom i engleskom jeziku. U sljedećoj ak. god. YUFE će ponuditi više od 400 akademskih predmeta, s više od 65 kolegija koji će se izvoditi na nekom od navedenih jezika. Ovi YUFE kolegiji, zajedno s više od 60 posebnih kolegija usmjerenih na učenje jezika, pružaju bogat i raznolik YUFE otvoreni program.

Dobrobit građana – nova tema YUFE Akademije
U tekućoj akademskoj godini bili smo usredotočeni na europski identitet i odgovornosti u globalnom svijetu. Ove su teme bile izvrstan temelj za mnoge bogate lekcije. U sljedećem semestru u našu ponudu dodajemo temu dobrobiti građana. Stoga će ove teme biti u središtu niza kolegija koje će YUFE nuditi, pružajući brojne mogućnosti za stvaranje pozitivnog utjecaja na naša društva. Jezične barijere očito postoje, pogotovo jer YUFE okuplja studente, (ne)akademsko osoblje i građane iz različitih dijelova Europe, a upravo zato zagovaramo višejezičnost. Ovo je jedini način da lokalnim zajednicama omogućimo jednostavan pristup našim inicijativama i stoga doista napravimo korak naprijed u provedbi politike dobrobiti.

Naš se model europskog sveučilišta neprestano poboljšava – članovima pružamo niz prilika za rast i razvoj. Također, korisno je i dobro vidjeti kako studenti koriste mogućnosti iz širokog spektra kolegija za razvoj i proširivanje znanja o različitim predmetnim područjima. Ponosni smo što smo dio YUFE-a i sretni smo što ste s nama!

Redovito provjeravajte YUFE internetsku stranicu ili nas pratite na društvenim mrežama kako biste bili informirani.

Skip to content