KATEGORIJE

YUFE lipanj u Rijeci

12.06.2024. / vijesti / yufe

Sveučilište u Rijeci bilo je domaćin nekoliko radnih sastanaka YUFE Alijanse, na kojima je sudjelovalo više od 70 članova. Tijekom cijelog tjedna, od 3. do 7. lipnja, održani su radni sastanci radnih paketa za Quality Culture, Impact i diseminaciju, kao i sastanci Izvršnog odbora, kojeg čine institucionalni koordinatori svih deset YUFE sveučilišta, dva neakademska partnera i YUFE Studentski Forum.

Osim radnih sastanaka, održan je i Blended Intensive Program (BIP) na temu akademskog savjetovanja. Uz kolege s drugih YUFE sveučilišta, sudjelovali su i predstavnici sastavnica Sveučilišta u Rijeci (Ekonomski, Pravni, Građevinski, Filozofski i Medicinski fakultet). BIP je bio tematski usko povezan s YUFE obrazovnom ponudom, a predstavljene su i dobre prakse sa Sveučilišta u Maastrichtu iz područja akademskog savjetovanja.

Tijekom tjedna, veliki naglasak stavljen je na osiguranje kvalitete prvog YUFE Bachelor programa, kao i na početak planiranja njegovog akreditacijskog procesa. YUFE Bachelor program zasigurno predstavlja jedan od najvažnijih iskoraka YUFE Alijanse, a prvi studenti bit će upisani u akademskoj godini 2025./2026.

U sklopu jubilarne 25. Fiumanke, u četvrtak, 6. lipnja 2024. održana je prva YUFE Fiumanka. U natjecanju su sudjelovala sva sveučilišta, posada Centralnog YUFE Ureda i Student Foruma – ukupno 12 ekipa. Treće mjesto osvojila je ekipa Sveučilišta u Essexu iz Velike Britanije, drugo mjesto pripalo je ekipi Sveučilišta “Nikola Kopernik” iz Poljske, dok je pobjedu odnijela posada Sveučilišta “Karlo III.” iz Madrida.

Ovo je bila izvrsna prilika da se na jednom mjestu okupe predstavnici različitih radnih paketa, omogućujući YUFE-u da još snažnije krene u razvijanje svojih aktivnosti i ponude. Kroz zajednički rad i razmjenu iskustava, YUFE Alijansa dodatno je ojačala svoje veze i postavila čvrste temelje za buduće projekte i inicijative.

Skip to content