KATEGORIJE

YUFE nastavlja svoj put kao jedna od najboljih inicijativa europskih sveučilišta!

27.07.2022. / vijesti / yufe

Sveučilište u Rijeci ponosno objavljuje da je prijavom na poziv za financiranje europskih sveučilišta u sklopu programa Erasmus+ 2022. YUFE mreža odabrana za financiranje u vrijednosti od 14,4 milijuna eura s ukupnom ocjenom 92/100. Ovo je velika prekretnica za YUFE Mrežu, koja je i dalje predvodnik među europskim sveučilištima. Na poziv za financiranje pristiglo je više od 50 prijedloga iz 350 visokoobrazovnih institucija koje žele pokrenuti inovativne i temeljite promjene u europskom visokom obrazovanju. Više informacija o svim odabranim prijedlozima možete pronaći na internetskoj stranici Europske komisije.

Tijekom prve faze (prosinac 2019. – studeni 2022.) pilotirali smo mnoge važne ideje koje su pridonijele našoj viziji europskog sveučilišta i naučili mnoge lekcije. Više o našem promišljanju možete saznati u našem polugodišnjem izvješću. Druga faza inicijative YUFE (prosinac 2022. – studeni 2026.) usredotočit će se na:

  • povećanje, produbljivanje i daljnji razvoj dosad osmišljenih aktivnosti i usluga
  • preoblikovanje onih aktivnosti koje su se pokazale manje uspješnima kako bi bolje odgovarale potrebama naših ciljnih skupina.

Jedinstvena snaga YUFE-a leži u našim zajedničkim vrijednostima, našoj povijesti učinkovite suradnje i konkretnom napretku, zbog čega uživamo status jednog od najuspješnijih i najutjecajnijih modela među europskim sveučilištima. Naša je zajednička misija uspostaviti pravedniji, fleksibilniji, raznolikiji i društveno utjecajniji europski sustav visokog obrazovanja i istraživanja jačanjem strukturne suradnje akademskih institucija, svijeta rada, neprofitnog sektora, donositelja odluka i civilnog društva kroz naš YUFE četverostruki heliks.

 „Vrlo smo ponosni što se YUFE-ov model mladog, na studente usmjerenog, neelitističkog, otvorenog i uključivog europskog sveučilišta etablirao kao predvodnik i uzor za europsko obrazovanje. Snažno smo predani izgradnji budućnosti visokog obrazovanja i nastavit ćemo nuditi konkretne programe i organizirati utjecajne i pristupačne aktivnosti za naše zajednice europskih studenata, istraživača, inovatora, građana i stručnjaka”, izjavila je prof. dr. sc. Rianne Letschert, predsjednica YUFE Alijanse i predsjednica Sveučilišta u Maastrichtu, koordinatora projekta. 

Na budućnost YUFE-a kratko se osvrnula dr. sc. Daniela Trani, direktorica YUFE Alijanse: „Ta nova sredstva Europske komisije dat će poticaj YUFE Mreži, pomažući nam da napravimo još jedan veliki korak u našem pionirskom radu, koji naš san o pravom europskom sveučilištu pretvara u institucionalnu stvarnost koja prelazi granice, kulture, discipline i sektore. Zahvalni smo na predanosti svih naših partnera. Cijenimo trud osoblja i svih studenata koji svakodnevno pokazuju da vjeruju u našu zajedničku europsku viziju. YUFE će u nadolazećim godinama nastaviti inspirirati druge institucije i saveze, a vjerujemo da će izgradnja kapaciteta izvan našeg europskog sveučilišta biti ključna za sustavni učinak.”

YUFE partneri:

Maastricht University
Nicolaus Copernicus University
Universidad Carlos III of Madrid
University of Antwerp
University of Bremen
University of Cyprus
University of Eastern Finland
University of Essex
The Adecco Group
ETS Global B.V.

Skip to content