KATEGORIJE

YUFE online radionica: Pravilna upotreba generativne umjetne inteligencije u istraživanju

08.01.2024. / vijesti / yufe

Posljednjih godina, umjetna inteligencija doživjela je ogroman razvoj. U tom procesu, akademsko istraživanje i umjetna inteligencija postale su isprepletene. Ova radionica pruža uvod u pravilnu upotrebu generativne umjetne inteligencije u istraživanju, a održat će se online i uključivat će interaktivne aktivnosti uz vodstvo trenera.

Radionica  će biti strukturirana na sljedeći način:

  • Uvod u ChatGPT (ili sličan LLM model) i njegove mogućnosti
  • Praktična sesija: kako i kada koristiti CHATGPT (ili drugi LLM model) kao istraživač
  • Primjeri: korištenje modela difuzije (tekst u fotografiju) u istraživanju
  • Rasprava o potencijalnim implikacijama generativnih modela u istraživanju

Svim sudionicima radionice biti će dostupni materijali/literatura kojom će moći provjeriti i produbiti svoje znanje. U tjednima između prve i druge radionice, imat ćete dovoljno vremena da proučite materijale i primijenite stečeno znanje. Drugi dan radionice biti će usmjeren na refleksiju stečenog znanja.

Kako bi povećali svoje iskustvo učenja, preporučuju se kreiranje računa na OpenAI (ili korištenje postojećeg Google računa) i korištenje ChatGPT aplikacije, barem jednom.

Datum održavanja radionice:

srijeda, 31. siječnja 2024.; 10:00 – 13:00 CET

utorak, 13. veljače 2024.; 10:00 – 12:00 CET

Jezik: engleski

Kome je radionica namijenjena: doktorandi i istraživači koji su zainteresirani za mogućnosti ChatGPT-a u istraživanjima.

Registracija: YUFE Virtualni Kampus – https://virtualcampus.yufe.eu/link/course/XvqNBno7QXcI0IM8

(za sve one koji se po prvi puta registriraju putem YUFE Virtualnog Kampusa potrebno je najprije izraditi račun u YUFE Virtualnom Kampusu)

Početak registracije: 15. siječnja 2024.

Krajnji rok za registraciju: 28. siječnja 2024.

Trener: Henry Woodruff (H.C.A.), Sveučilište u Maastrichtu

Henry je trenutno docent na Odjelu za preciznu medicinu i voditelj D-Laba.

Doktorirao je iz područja astrofizike, a trenutno se bavi proučavanjem tehnika strojnog učenja i metoda napredne kvantitativnost za analizu slika kako bi se precizna medicina približila kliničkoj primjeni. Trenutno radi na nekolicini projekata usmjerenih na pronalaženje prognostičkih i dijagnostičkih slikovnih biomarkera povezanih s bolestima poput raka, dijabetesa, Alzheimerove bolesti i moždanog udara.

Henry je strastveni pedagog i želi uvesti AI u nastavni plan i program za biomedicinu i medicinu. On također organizira međunarodni tečaj kvantitativne analize slike AI4Imaging.

Skip to content