KATEGORIJE

YUFE pokreće program aktivnosti za promicanje poduzetništva i inovativnosti

15.09.2022. / vijesti / yufe

YUFE pokreće program aktivnosti za promicanje poduzetništva i inovativnosti. Te su aktivnosti prvenstveno namijenjene studentima i osoblju sa svih YUFE sveučilišta.

Program se sastoji od triju inicijativa:

  • tzv. challenge teams, aktivnosti za poduzetničko osposobljavanje, MOOC (engl. Massive Open Online Courses)
  • talk shows
  • natjecanje pod nazivom YUFETHON.

Provođenje tih aktivnosti omogućit će studentima da se prijave za YUFE Star program, posebno za Professional Star. S takvim sustavom akreditacije studentima će navedene aktivnosti biti priznate i navedene u diplomi.

Challenge teams: sudionici će raditi u timovima kako bi riješili niz stvarnih izazova te ponudili nova i inovativna rješenja na društvenoj, znanstvenoj i tehnološkoj razini. Tu će aktivnost provoditi timovi studenata i nastavnog osoblja s YUFE sveučilišta.

Aktivnosti za poduzetničko osposobljavanje nastoje promicati stjecanje poduzetničkih vještina kroz resurse i aktivnosti osposobljavanja. Ove godine YUFE nudi tri vrste aktivnosti:

  • MOOC: besplatni online otvoreni tečajevi (odabranima među onima koje provode najbolja sveučilišta i/ili prestižne institucije)
  • talk shows: niz predavanja koja će održati stručnjaci iz područja inovacija
  • YUFETHON: online natjecanje koje se održava ove godine prvi put, a okupit će različite radne skupine koje će nastojati riješili određeni problem. Cilj je promicati i poticati inovativnost, talent i razvoj novih ideja koje daju vrijednost društvu.

Više informacije o samom programu i prijavama nalazi se ovdje.

Skip to content