KATEGORIJE

YUFE pokrenuo svoj program za poduzetništvo i inovacije

03.06.2021. / vijesti / yufe

YUFE je 3. lipnja 2021. službeno otvorio prijave za sudjelovanje u aktivnostima koje promiču poduzetništvo i inovacije usmjerene na studente i osoblje sa sveučilišta iz YUFE mreže, ali i na opće stanovništvo.

Program čine dvije inicijative: YUFE timovi za izazove (engl. YUFE Challenge Teams) i poduzetnički program koji, između ostalog, uključuje niz MOOC-a i talk showove. Ovaj program dio je aktivnosti koje YUFE nudi kako bi ostao predan multidisciplinarnom i multikulturalnom usavršavanju i treningu.

U sklopu YUFE timova za izazove, institucije i tvrtke iz različitih sektora, kao i šira javnost, predložile su niz stvarnih izazova radnim timovima koje će trebati riješiti i donijeti inovativna rješenja na društvenim, znanstvenim, i tehnološkim razinama. Ova aktivnost odvijat će se u multidisciplinarnim timovima u kojima mogu sudjelovati studenti sa sveučilišta iz YUFE mreže. Studenti se mogu prijaviti za članstvo u timu od 4. do 20. lipnja 2021. Za više informacija kliknite ovdje.

YUFE poduzetnički program nastoji promovirati poduzetničke vještine studenata, osoblja i šire javnosti, i to potičući sudionike da koriste resurse koji će im omogućiti stjecanje novih vještina. U ovom prvom izdanju bit će dostupne dvije vrste resursa:

  1. MOOC-i su besplatni online otvoreni tečajevi koje nude najbolja sveučilišta i/ili prestižne organizacije čiji će podaci biti dostupni na internetskoj stranici YUFE mreže.
  2. Talk Shows Program sastoji se od niza predavanja stručnjaka koji se bave inovacijama. Predavanja će biti dostupna putem interneta tijekom deset mjeseci. Svaka će sesija trajati dva sata, od kojih će prva biti otvorena za javnost, a druga će biti rezervirana za YUFE studente.

Za sudjelovanje u ovim aktivnostima potrebna je registracija. Pozivi za registraciju i nadolazeće događaje mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.
Sudjelovanje u ovim aktivnostima može pomoći studentima da ostvare YUFE Star, posebno YUFE Professional Star.

Skip to content