KATEGORIJE

Sudjelujte u YUFE Townhallu!

30.11.2020. / vijesti / yufe

YUFE je samo jedan od prvih 17 saveza koje je Europska komisija 2019. godine odabrala za razvoj jedinstvenog modela europskog sveučilišta. Četrnaest YUFE partnera želi pridonijeti konkurentnijoj, inovativnijoj i ujedinjenijoj Europi strukturnom suradnjom u obrazovanju, istraživanju, inovacijama i suradnjom s lokalnim zajednicama.

Jedan od glavnih ciljeva suradnje između osoblja, studenata, građana, poduzeća, vlade i kreatora politika jest rješavanje lokalnih i europskih izazova radi postizanja rješenja koja imaju globalnu važnost. YUFE Townhall trodnevni je događaj koji uključuje sve programe i aktivnosti YUFE-a za YUFE studente, osoblje i građane. Trebao bi predstaviti nadahnjujuće govornike iz cijele Europe i šire te pružiti poticajno okruženje svim studentima, osoblju, partnerima i građanima.

YUFE Townhall održat će se u virtualnom obliku od ponedjeljka do srijede, od 7. do 9. prosinca 2020. godine, a naglasak će biti na europskom visokom obrazovanju i vezama sa širim društvom. Ovime YUFE mreža nastoji smanjiti jaz između akademske zajednice i ostatka društva, oslanjajući se na komentare i prijedloge što raznovrsnije publike.

Ceremonija otvorenja održat će se ponedjeljak, 7. prosinca, a svim sudionicima obratit će se prof. dr. sc. Martin Paul, dr. med., rektor Sveučilišta u Maastrichtu i predsjednik YUFE mreže, te Jessica Winter, studentica Sveučilišta u Bremenu i potpredsjednica YUFE mreže. Kako bi se šira publika pobliže upoznala s YUFE mrežom i njezinim dosadašnjim postignućima, dr. sc. Daniela Trani, direktorica YUFE mreže, održat će prezentaciju nakon koje će uslijediti pitanja virtualne publike.

Drugi dan YUFE Townhalla bit će posvećen raspravi o utjecaju europskih sveučilišta na zapošljivost i regionalni društveno-ekonomski razvoj, a jedna od govornica bit će i gđa Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade pri Europskoj komisiji. Treću sesiju organizira YUFE Studentski forum.

Više o programu i prijavama pročitajte na sljedećoj poveznici.

Skip to content