KATEGORIJE

YUFE virtualni kampus: Putujte Europom unatoč pandemiji!

23.11.2020. / vijesti / yufe

Iako je pandemija koronavirusa (COVID-19) utjecala na naše tradicionalno svakodnevno obrazovanje i potaknula stvaranje malenih virtualnih kampusa u gotovo svim zemljama, YUFE mreža aktivno je radila na stvaranju prve verzije YUFE virtualnog kampusa, prve „kockice” jedinstvenog i interaktivnog virtualnog okruženja koje sadržava informacije za sve članove YUFE zajednice. YUFE virtualni kampus predstavlja središnju točku YUFE mreže, okupljajući sve YUFE aktivnosti u personaliziranom digitalnom okruženju, slijedeći tako svoj cilj promicanja dostupnog međunarodnog obrazovanja, mobilnosti, višejezičnosti i zajednice sveučilišta koja rješavaju europske izazove.

Virtualni kampus službeno je otvorio vrata 23. studenog 2020. godine, a na njemu će se moći naći Studentski portal koji će studentima iz različitih europskih zemalja i različitih sredina omogućiti upis predmeta s drugih YUFE sveučilišta. Studentski portal pružit će studentima sve potrebne informacije o postupku prijave. Studentski portal tek je prvi od nekoliko portala usmjerenih na različite skupine dionika i područja djelovanja YUFE-a.

Virtualni kampus omogućit će studentima (a uskoro i nastavnom i nenastavnom osoblju, kao i građanima) da „putuju” Europom i posjete 10 sveučilišta u 10 različitih europskih zemalja i čine sve što mogu kako bi pridonijeli izgradnji Europskog sveučilišta.

Skip to content