KATEGORIJE

”Zajc” na Kampusu

13.10.2023. / vijesti / umjetnost i kultura

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci predstavnici Hrvatskog narodnog kazališta ”Ivan pl. Zajc” održali su predstavljanje za studentice i studente. Predstavili su Hrvatsku dramu, Talijansku dramu, Operu i Balet – ansamble riječkoga Kazališta, kao i posebno pogodnosti – studentsku pretplatu. Glumice i glumci izveli su nekoliko fragmenata iz poznatih predstava i nakratko u ”Akvarij” prenijeli kazališni ugođaj. Predstavljanje je bilo interaktivno te su u njemu sudjelovali i studenti, a održana je i kratka nagradna igra u kojoj su studenti morali pokazati poznavanje ”Zajca”, a onda i osvojili nekoliko setova besplatnih ulaznica.

U ime uprave Sveučilišta studentima se obratio prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Gordan Jelenić, kratko se osvrnuo na svoje početka odlaska u kazalište te pozvao studente da što češće mogu idu u kazalište.

Približavanje mladoj, studentskoj publici jedan je od prioriteta HNK-a. Početak akademske godine početak je i nove kazališne sezone i doba susreta s novom publikom, ali i intenzivnijeg povezivanja s postojećom publikom. Posjet Kampusu bio je prigoda da na neformalan, dinamičan i interaktivan način Kazalište predstavi svoju “mladenačku stranu”: studentsku pretplatu, dramske, operne, plesne predstave i koncerte, ali druge programe namijenjene mlađoj publici u Kazalištu.

Susreti uživo umjetnika i studenata i proteklih su godina bili vrlo uspješni, nadahnjujući i za studente da češće dolaze u Kazalište, ali i za umjetnice i umjetnike da upoznaju i čuju mladu publiku.

Gostovali su: glumice i glumac Hrvatske drame Aleksandra Stojaković OlenjukAna Marija Brđanović i Edi Ćelić, solist Opere Marko Fortunato te glumica i glumci Talijanske drame Leonora Surian PopovGiuseppe Nicodemo i Mirko Soldano.

Skip to content