KATEGORIJE

Zajednička sjednica Senata i Savjeta Sveučilišta u Rijeci

08.02.2022. / vijesti / o sveučilištu

Članovi Savjeta Sveučilišta u Rijeci i Senata Sveučilišta u Rijeci sudjelovali su na 3. zajedničkoj online tematskoj sjednici na temu „Budućnost studiranja: prilagodba studijskih programa kompetencijama budućnosti i demografskim izazovima”. U uvodnom, pozdravnom dijelu rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija pozvala je prisutne da minutom šutnje odaju počast nedavno preminulom akademiku Danielu Rukavini, dugogodišnjem članu Savjeta.

Zajednička sjednica započela je analizom i raspravom o budućnosti studiranja na Sveučilištu u Rijeci u svjetlu demografskih izazova. Prezentaciju na temu „Budućnost Sveučilišta u Rijeci u europskom i svjetskom kontekstu” održali su rektorica i predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci gospodin Mladen Pejković. Osvrt na studiranje na Sveučilištu u Rijeci i regionalni/nacionalni kontekst prezentirala je prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić.

U drugom dijelu sjednice naglasak je stavljen na analizu i raspravu o prilagodbi kompetencijama budućnosti. Predstavljeni su  istraživačko-razvojni projekti u obrazovanju, UNIRI CLASS te dobre prakse sveučilišta u YUFE mreži. Studiranje na doktorskim studijima predstavio je predstojnik Doktorske škole prof. dr. sc. Igor Prpić.

U završnom dijelu raspravljalo se o mjerama za unaprjeđenje studiranja i studijskih programa.

Skip to content