KATEGORIJE

Zajednički sastanak predstavnika YUFE i YUFERING radnih paketa u Rijeci

14.09.2023. / vijesti / yufering

Na Sveučilištu u Rijeci je 12. i 13. rujna održan sastanak članica i članova YUFE alijanse s naglaskom na obrnuti transfer znanja i društvenu angažiranost. Sastanku su prisustvovali predstavnici YUFERING radnih paketa za Obrnuti transfer znanja i Društveno angažirano istraživanje i inovacije te predstavnici YUFE radnog paketa za društvenu i građansku angažiranost.

Zajedničkim sastankom YUFE i YUFERING radnih paketa u Rijeci nastavljen je rad na  razvoju različitih veza i sinergija između transfera znanja i aktivnosti društveno-angažiranog istraživanja i inovacija. Također, uočena je potreba za još intenzivnijom suradnjom članova i članica različitih radnih područja, a kako bi se osigurala što konkretnije i kvalitetnija implementacija aktivnosti i planova koji se razvijaju unutar YUFE alijanse (trening sesija, aktivnosti za poticanje angažiranosti studenata i djelatnika, razvoj transfera znanja na YUFE sveučilištima).

U sklopu dvodnevnog sastanka održan je i trening „Povećanje motivacije akademika za valorizaciju znanja prema društvenim i poslovnim akterima“, a tijekom kojeg su podijeljene najbolje prakse s YUFE sveučilišta u poticanju akademske na suradnju s društvenom i poslovnom zajednicom. Trening su održali dr. sc. Bram Verbinnen, Valorisation Manager Exact Sciences, Sveučilište u Antwerpu, Eugenie Delzenne, PhD, Sveučilište u Antwerpu, dr. sc. Ani Gerbin, 8AM Innovation, Emma Crespo, Sveučilište Carlos III Madrid. Ovo je jedan u nizu treninga koji su namijenjeni stručnjacima u području transfera znanja, ali i istraživačima i drugim članovima akademske zajednice.

Skip to content