KATEGORIJE

Zaklada nagrađuje najbolje transfere znanja

19.07.2019. / vijesti / o sveučilištu

U prostorijama Delta Laba održana je konferencija za medije na kojoj su Sveučilište u Rijeci, Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka partner Alarm automatika d. o. o. predstavili natječaj za Nagradu za transfer znanja.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji s tvrtkom partner Alarm automatika d. o. o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj, raspisala je natječaj za Nagradu za transfer znanja, koji je otvoren od 27. lipnja do 27. rujna 2019., dakle 3 puna mjeseca.

Transfer znanja jedan je od strateških ciljeva Sveučilišta u Rijeci i Zaklade Sveučilišta u Rijeci koji obuhvaća djelatnosti kojima se, koristeći kompetencije, stručno znanje i opremu Sveučilišta, stvara vrijednost za gospodarske i druge subjekte, a najboljim poslovnim praksama doprinosi dobrobiti Sveučilišta i njegovih sastavnica, zaposlenika i društvenog okruženja.

Natječajem se dodjeljuje jedna nagrada u kategorijama: poslovna suradnja (Consultancy), inovacijski projekti (Contract Research) i razvoj tehnoloških rješenja (Technology Transfer). Cilj je prepoznavanje i nagrađivanje primjera dobre prakse, odnosno uspješnih transfera znanja sa Sveučilišta u Rijeci u gospodarsku i širu zajednicu. Natječaj predstavlja poticaj i promociju suradnje temeljenoj na znanju i inovacijama, te doprinos razvoju ekonomije znanja.

Predlagatelji kandidata mogu biti fizičke i pravne osobe.

Nagrada uključuje povelju i financijski iznos u visini od 10.000,00 kuna bruto.

Na predstavljanju su sudjelovali: rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta prof. dr. sc. Damir Zec, ravnateljica Zaklade Sveučilišta izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić i predsjednik Uprave tvrtke partner Alarm automatika d. o. o. Boris Popović, MBA.

”Zaklada već intenzivno radi na povezivanju Sveučilišta sa zajednicom i gospodarstvom, prije svega kroz projekt ”Realizator”. Ta sinergija civilnog sektora te javnog i privatnog sektora mora jačati pa samo ovim nagradama željeli potaknuti i istaknuti one najbolje u transferu znanja”, rekla je uvodno ravnateljica Rinčić.

Rektorica Prijić Samaržija osvrnula se na sam pojam transfera znanja:  ”Pojam ‘transfer znanja’ zapravo je širi pojama o transfera tehnologije, dakako iz znanosti u zajednicu. To je i jedan od prioriteta Sveučilišta u Rijeci, a i naše Zaklade. Uvijek treba nagraditi one najbolje prakse i tako potaknuti ostale. Transfer znanja i sada postoji na Sveučilištu, ali smatramo da nije dovoljno sustavan.”

Prof. Zec, inače i pomoćnik rektorice za poduzetništvo istaknuo je kako znanost najčešće nema smisla ako njena otkrića i dostignuća nitko ne koristi te dodao kako se u Rijeci treba razvijati nova industrijska tradicija.

”Sveučilište u Rijeci bazen je znanja i kadrova. Želimo zajedno u konačnici podizati kvalitetu života građana”, kazao je Popović.

Više informacija o uvjetima prijave možete pronaći na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta.

Skip to content