Zaključen rok za prijavu dolaznih Erasmus studenata

Sveučilište u Rijeci je 10. studenog 2019. zaključilo rok za dostavu prijava incoming Erasmus studenata za ljetni semestar 2019./2020. Prijavljena su 122 studenta na 11 sastavnica.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolaze četiri studenta, tri s RISEBA University of Applied Sciences iz Latvije, te jedan student iz Jan Evangelista Purkyně University in Ústí nad Labem, Češka.

Na Filozofskom  fakultetu studijski boravak ostvarit će dvadeset i šest studenata: jedan student iz Slovenije s Univerze v Ljubljani, dva studenta iz Poljske s University of Wrocław i Jesuit University Ignatianum in Krakow, pet studenata iz Italije s University of Pavia, University of Udine i University of Chieti Pescara, zatim pet studenata iz Turske, s Kocaeli University, Nisantasi University i Hacettepe University, jedan student iz Španjolske s Universidad Nacional de Educación a Distancia, UNED, dva studenta iz Portugala s Universidade do Minho i Instituto Superior Miguel Torga (ISMT) Coimbra, potom dolaze 2 studenta iz Finske s University of Vaasa i University of Jyväskylä, jedan student iz Njemačke s University of Cologne, jedan student iz Mađarske s University of Miskolc, tri studenta iz Sjeverne Makedonije sa Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, dva studenta iz Slovačke s Comenius University in Bratislava, te jedan student iz Francuske s Universite d’Orleans.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti trideset i jedan student: jedan student iz Slovačke s University of Economics in Bratislava, četiri studenta iz Rumunjske s Bucharest University of Economic Studies i “Al.I.Cuza” University of Iasi, devet studenata iz Francuske s Universite d’Orleans, Rennes School of Business, Institute National Polytechnique de Toulouse i Institut Superieur Gestion (ISG) Paris, potom sedam studenata iz Poljske s University of Łódź, Warsaw University of Life Sciences, Cracow University of Economics i Jagiellonian University in Krakow, četiri studenta iz Njemačke s University of Stuttgart i Jade Hochschule, jedan student iz Italije s University of Naples “Parthenope”, dva studenta iz Češke s Charles University, jedan student iz Finske s Lahti University of Applied Sciences i jedan student iz Latvije s Latvia University of Life Sciences and Technologies.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu  u  2019./2020. studirat će osamnaest studenata: dva studenta iz Italije s Free University of Bozen-Bolzano i University of Naples “Parthenope”, jedan student iz Slovenije s Univerza v Ljubljani, jedan student iz Španjolske s Universitat de les Illes Balears, dva studenta iz Njemačke s Nuertingen-Geislingen University, dva studenta iz Poljske s Cracow University of Economics, jedan student iz Finske s Lahti University of Applied Sciences, potom jedan student iz Grčke s University of West Attica, dva studenta iz Latvije s Latvia University of Life Sciences and Technologies, tri studenta iz Rumunjske s “Al.I.Cuza” University of Iasi i Transilvania University of Brasov, jedan student iz Mađarske s Budapest Business School, te dva student iz Velike Britanije s Glasgow Caledonian University.

Na Medicinski fakultet dolaze tri studenta, jedan iz Slovenije s University of Maribor, te dva iz Sjeverne Makedonije sa Ss. Cyril and Methodius University in Skopje.

Na Odjel za informatiku dolazi jedan student s University “St Kliment Ohridski” – Bitola iz Sjeverne Makedonije.

Na Građevinski fakultet dolaze dva studenta, jedan iz Poljske s Cracow University of     Technology i jedan iz Češke s Brno University of Technology.

Na Odjel za biotehnologiju dolaze dva studenta iz Poljske s University of Opole.

Pomorski fakultet ugostit će dvadeset i jednog studenta: četiri studenta iz Grčke s University of Piraeus, jednog studenta iz Finske sa Satakunta University of Applied Sciences, četiri studenta iz Poljske s Gdynia Maritime University i Maritime University of Szczecin, potom četiri studenta iz Njemačke s Jade Hochschule, i osam studenata iz Litve s Klaipeda University.

Na Pravnom fakultetu studijski boravak ostvarit će osam studenata: jedan iz Poljske s Jagiellonian University in Krakow, dva studenta iz Njemačke s Ludwig-Maximilians-Universität Munchen, jedan student iz Mađarske s Eötvös Loránd University, jedan student iz Turske s Marmara University, jedan student iz Slovačke s Pavol Jozef Safarik University in Kosice, te dva studenta iz Češke s Masaryk University i Charles University.

Na Tehnički fakultet dolazi šest studenata; jedan iz Italije s University of Bologna i pet studenata iz Poljske sa Silesian University of Technology.

Najviše studenata dolazi iz Poljske, potom iz Njemačke te podjednako iz  Francuske i Italije.

Sveukupno će na Sveučilištu u Rijeci u 2019./2020. studirati 261 incoming Erasmus student.