KATEGORIJE

Zaključen rok za prijavu dolaznih Erasmus studenata u zimskom semestru 2022./2023.

10.06.2022. / vijesti / međ. suradnja

Sveučilište u Rijeci je 10. lipnja 2022. zaključilo rok za dostavu prijava incoming Erasmus studenata za zimski semestar 2022./2023. Prijavljeno je 215 studenata na 14 sastavnica, a prijave pristižu i nakon roka.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolazi devet studenata, tri studenta iz Njemačke s University of Applied Sciences Dusseldorf, tri studenta iz Latvije s “RISEBA” University of Applied Sciences, jedan student s Malte s University of Malta, te dva studenta iz Poljske s University of Silesia in Katowice.

Na Filozofskom fakultetu studijski boravak ostvarit će trideset i pet studenata: četiri studenta iz Španjolske s University of Málaga, University of Alcalá, University of the Basque Country i Universidad Nacional de Educacion a Distancia, Madrid, jedan student iz Njemačke s Technical University Dortmund, osam studenata iz Poljske s Cardinal Stefan Wyszyński University in Warsaw, University of Adam Mickiewicz in Poznań, SWPS University of Social Sciences and Humanities, University of Wrocław i University of Silesia in Katowice, tri studenta iz Turske s Hacettepe University i Kocaeli University, devet studenata iz Italije s Università degli Studi di Trieste, University of Bari “Aldo Moro”, Università degli Studi di Urbino Carlo Bo, University “G. D’annunzio” Of Chieti Pescara i University of Milan, jedan student iz Litve s European Humanities University, tri studenta iz Nizozemske s University of Groningen, tri studenta iz Rumunjske sa Stefan cel Mare University of Suceava, jedan student iz Češke s Masaryk University, te dva studenta iz Slovačke s Comenius University in Bratislava.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i pet studenata: tri studenta iz Francuske s Université Claude Bernard, IUT LYON, Universite Paris-Est Creteil Val-de Marne UPEC i NEOMA Business School, Reims, pet studenata iz Španjolske s University of Zaragoza, University of the Basque Country, University of Oviedo i TecnoCampus Mataró-Maresme, četiri studenta iz Poljske s Wroclaw University of Economics and Business, SGH Warsaw School of Economics, University of Lodz i University of Wrocław; pet studenata iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica i University of Economics in Bratislava; čatiri studenta iz Rumunjske s “Al.I.Cuza” University of Iasi i Bucharest University of Economic Studies; jedan student iz Njemačke s University of Würzburg; jedan student iz Austrije s Alpen-Adria-Universität Klagenfurt; jedan student iz Italije s University of Naples “Parthenope”, te jedan student iz Armenije s American University of Armenia.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u 2022./2023. studirat će četrdeset i jedan student: četrnaest studenata iz Španjolske s Universidad Rey Juan Carlos, Universitat Rovira i Virgili, University of Deusto, San Sebastián, Universidad Complutense de Madrid, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, Universitat de les Illes Balears, Universidad Nacional de Educacion a Distancia, Madrid i University of Valencia; dva studenta iz Grčke s University of West Attica; dva studenta iz Latvije s Turiba University i Latvia University of Life Sciences and Technologies; dva studenta iz Finske s Tampere University i Satakunta University of Applied Sciences; pet studenata iz Poljske s Poznań University of Economics and Business, Maria Curie-Sklodowska University, University of Gdansk i University of Szczecin; četiri studenta iz Italije s University of Macerata i Free University of Bozen-Bolzano; jedan student iz Litve s Vilnius University of Applied Sciences; tri studenta iz Portugala s Universidade Europeia, Lisabon i Universidade Portucalense; jedan student s Malte s University of Malta; tri studenta iz Rumunjske s Transilvania University of Brasov i Bucharest University of Economic Studies; jedan student iz Turske s Canakkale Onsekiz Mart University, te jedan student iz Mađarske s Budapest Business School.

Na Medicinski fakultet dolazi osamnaest studenata; pet studenata iz Španjolske s  Universidad Rey Juan Carlos, University of Granada i University of Valencia; šest studenata iz Turske s Ankara University i University of Karabuk; dva studenta iz Češke s Charles University i Masaryk University; jedan student iz Litve s Vilnius University; dva studenta iz Portugala s University of Porto, te dva studenta iz Poljske s Medical University of Lodz.

Na Fakultet dentalne medicine dolaze dva studenta iz Sjeverne Makedonije s ‘Goce Dolcev” University of Stip.

Na Fakultet zdravstvenih studija dolaze tri studenta; dva iz Češke sa Silesian University in Opava i jedan student iz Turske s Toros University.

Na Fakultet informatike i digitalnih tehnologija dolazi pet studenta; jedan student iz Poljske s Poznan University of Technology, tri studenta iz Italije s Università degli Studi di Messina, te jedan student iz Španjolske s Universidad de La Laguna, Tenerife.

Na Učiteljski fakultet dolaze dva studenta iz Španjolske s University of Zaragoza, te jedan student iz Češke s Masaryk University.

Na Odjel za biotehnologiju dolaze tri studenta, jedan iz Francuske s Institut National Polytechnique de Toulouse, te dva iz Italije s University of Milan.

Na Građevinski fakultet dolazi trinaest studenata; deset studenata iz Francuske s Conservatoire National des Arts et Metiers Paris, dva studenta iz Španjolske s University of Oviedo, te jedan student iz Njemačke s RheinMain University of Applied Sciences.

Pomorski fakultet ugostit će osamnaest studenata: jednog studenta iz Španjolske s Universidad Politecnica de Catalunya, Barcelona; deset studenata iz Poljske s Gdynia Maritime University; dva studenta iz Nizozemske s NHL Stenden University of Applied Sciences; tri studenta iz Grčke s University of Piraeus, te dva studenta iz Njemačke s Jade Hochschule.

Na Pravnom fakultetu studijski boravak ostvarit će dvadeset i pet studenata: jedan student iz Norveške s University of Bergen; dva studenta iz Portugala s University of Porto; četiri studenta iz Italije s University of Bologna, University of Padua, University of Torino i University of Camerino; pet studenata iz Poljske s University of Opole, Nicolaus Copernicus University in Torun i University of Lodz; pet studenata iz Češke s Charles University, University of West Bohemia i Masaryk University; dva studenta iz Slovačke s Comenius University Bratislava; dva studenta iz Francuske s Université Catholique de Lille, te četiri studenta iz Turske s Istanbul University.

Na Tehnički fakultet dolazi petnaest studenata; jedan iz Njemačke s Technical University of Munich (TUM); dva studenta iz Poljske s Poznan University of Technology; jedan student iz Finske s Lappeenranta University of Technology (LUT); četiri studenta iz Francuske s Universite du Littoral Cote d’Opale (EILCO); šest studenata iz Portugala s Polytechnic Institute of Bragança, te jedan student iz Španjolske s Universidad del Pais Vasco, Bilbao.

Najviše studenata dolazi iz Poljske, potom iz Španjolske, Italije i Francuske.

Svim studentima želimo dobrodošlicu, uspješan studijski boravak te mnogo lijepih trenutaka na Sveučilištu u Rijeci!

Skip to content