KATEGORIJE

Započelo 5. izdanje UEFA Football Law Programa

10.10.2023. / vijesti / sport

U tjednu od 2. do 6. listopada 2023. Sveučilište Kadir Has (Istanbul, Turska) bilo je domaćinom 1. sesije prestižnog programa cjeloživotnog obrazovanja s 10 ECTS boda, čiji je nositelj UEFA.  Riječ je o programu edukacije iz područja sportskog prava u nogometu, a namijenjen je istaknutim pravnim stručnjacima s višegodišnjim iskustvom iz europskih i svjetskih nogometnih saveza i klubova, sindikata nogometaša te uglednih odvjetničkih društava koji se bave zastupanjem igrača ili klubova.

Sveučilište u Rijeci putem Pravnog fakulteta po treći puta je partnerom UEFA-e u provođenju ovog programa, zajedno sa Sveučilištem Ca’ Foscari Venezia (Italija) i Sveučilištem Kadir Has (Istanbul, Turska). Detaljnije o programu možete naći ovdje. Nastavnik Pravnog fakulteta izv. prof. dr. sc. Vanja Smokvina, direktor je jedne od sesija i član znanstvenog savjeta UEFA Football Law Programa.

Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci biti će domaćin svoje sesije u Pragu (Republika Češka) pri Češkom nogometnom savezu u veljači 2024. godine.

Skip to content