KATEGORIJE

Započeo ciklus predavanja iz psihologije

23.11.2023. / vijesti / treća dob

U utorak, 21. studenog započeo je ciklus predavanja iz psihologije  Suočavanje sa stresom, zdravlje i starenje prof. dr. sc. Jasne Hudek Knežević.

Ciklus obuhvaća 5 predavanja, a obradit će se sljedeće teme:

Što je stres i na koji je sve načine on povezan s tjelesnim i mentalnim zdravljem.
Koje su razlike u doživljavanju stresa s obzirom na spol i životnu dob.
Kako se suočavamo sa stresnim situacijama i o kojim faktorima ovisi naše suočavanje?
Što je to učinkovito suočavanje sa stresom? Koje su sve posljedice različitih načina suočavanja?
Možemo li poboljšati načine s kojima se uobičajeno suočavamo sa stresom?
Upoznat ćemo se s različitim treninzima i programima poboljšanja načina suočavanja sa stresom koji se ispituju istraživanjima i primjenjuju u praksi na različitim populacijama vezano za različite stresne situacije.

O predavačici:

DR. SC. JASNA HUDEK KNEŽEVIĆ, umirovljena profesorica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci bila je nositeljica nekoliko kolegija iz područja socijalne i zdravstvene psihologije.
U svojim se istraživanjima bavila stresom i suočavanjem sa stresom, efektima različitih osobina ličnosti, stresa i socijalnih procesa na subjektivne i objektivne zdravstvene ishode (npr. tjelesni simptomi, kronične bolesti, aspekti ma mentalnog zdravlja) te mehanizmima djelovanja stresa na zdravlje. Tema njezinih istraživanja je i područje sličnosti i različitosti romantičnih partnera te efektima sličnosti i različitosti na zadovoljstvo vezom, a za ovaj ciklus predavanja iz psihologije pripremila je sve o važnoj temi samopoštovanja.

Skip to content