KATEGORIJE

Započeo Erasmus+ projekt RAPIDE

09.03.2021. / vijesti / eu projekti

S početkom ožujka 2021. godine započeo je dvogodišnji Erasmus+ projekt “Relevant assessment and pedagogies for inclusive digital education” (RAPIDE). Za cilj ima izradu i implementaciju inovativnih pedagogija (metoda učenja i poučavanja) usklađenih s vrednovanjem studenata.

Koordinator projekta je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a uz Sveučilište u Rijeci u projektu su partneri i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te priznata europska sveučilišta – Open University (Ujedinjeno Kraljevstvo), Tehničko sveučilište Delft (Nizozemska) i Goethe sveučilište (Njemačka).

Rad na projektu uključivat će organizaciju i održavanje tri velike međunarodne radionice i devet manjih lokalnih radionica izobrazbe nastavnog osoblja visokih učilišta, četiri konferencije te pet konzorcijskih sastanaka. Uz ostalo, u projektu se očekuju i četiri velika ishoda: Otvoreni resursi i tečaj obrnute učionice te učenja temeljenog na radu u online okruženju, Priručnik za ocjenjivanje studenata u online okruženju, Model upravljačke ploče za učenje i poučavanje metodama obrnute učionice i učenja temeljenog na radu te Priručnik za analizu učinaka inovativnih pedagogija.

Prvi rezultati projekta očekuju se u svibnju 2021. godine, a više informacija bit će uskoro dostupno i na službenim mrežnim stranicama projekta.

Skip to content