KATEGORIJE

Erasmus+ projekt SUSTRAINABLE odobren za financiranje

09.03.2021. / vijesti / eu projekti

Projekt “Promoting Sustainability as Fundamental Driver in Software Development Training and Education” (SUSTRAINABLE) započeo je u rujnu 2020. godine, sufinanciran je sredstvima programa Erasmus+, kao ključna akcija KA2 Strateška partnerstva u području obrazovanja i osposobljavanja.

SUSTRAINABLE je projekt strateškog partnerstva deset europskih institucija iz sedam zemalja, među kojima je ispred Sveučilišta u Rijeci partner Tehnički fakultet, s ciljem promoviranja načela održivosti u razvoju programskih proizvoda.

Projekt se bavi globalnim pitanjima održivosti u smislu čovjekova utjecaja na okoliš u domeni programskog inženjerstva te će se istraživati načini upravljanja programskom potporom ciljem smanjenja potrošnje energije u području ICT-a koji bilježi brzo rastuće trendove ugljikova otiska. Stečena znanja i tehnologije se planira dijeliti kroz dva programa umrežavanja nastavnika, diseminacija rezultata istraživanja kroz dvije sesije pripojene vodećim znanstvenim konferencijama, dok će se praktična iskustva približiti mladim inženjerima računarstva kroz dvije ljetne škole.

Projekt će trajati do do 31. kolovoza 2023 godine, a više informacija može se naći na mrežnim stranicama projekta.

Skip to content