KATEGORIJE

Započeo je jesenski ciklus radionica slikarstva

19.10.2023. / vijesti / treća dob

U srijedu 19. listopada 2023. započeo je novi ciklus slikarskih radionica za polaznike i polaznice Sveučilišta za 3. dob na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Voditelj radionice početnog slikarstva je Omar Lović, a voditelj radionice naprednog slikarstva je Toni Živković.

Ovaj ciklus će trajati do 11. prosinca 2023. godine nakon čega će uslijediti prigodna izložba radova polaznica i polaznika.

Jesenski ciklus radionica početnog i naprednog slikarstva

  • Srijedom, od 18. listopada do 1. prosinca 2023., 17.00-19.00 na Akademiji primijenjenih umjetnosti
  • Predavači: Omar Lović, mag. art. (APURI) i Toni Živković mag. art. (APURI).
  • Početna radionica slikarstva je namijenjena onim polaznicima bez likovnog predznanja ili za one koji hoće obogatiti svoje znanje likovnih osnova.
  • Napredna radionica slikarstva je namijenjena onima koji su već pohađali barem jednu razinu naših radionica slikarstva i imaju iskustva u slikanju.

Ukratko o ciklusu radionica početnog slikarstva (Osnove slikarstva, crtež, ton, modelacija):

Ovaj tečaj slikarstva osmišljen je kao uvod u slikarsku disciplinu i tehniku te je namijenjen za polaznike bez likovnog predznanja ili za one koji hoće obogatiti svoje znanje likovnih osnova. Program obuhvaća slikarski crtež, tonsku obradu u tehnici ugljena na papiru i monokromatski pristup u mokroj tehnici akrila. Polaznici će imati priliku upoznati se sa osnovnim postupkom postavljanja crteža po promatranju, tehnikama određivanja omjera i proporcija, te uspostavljanjem tonske skale i modelacije.
Ciklus se održava u strukturi od 7 tjedana po 3 školska (blok) sata te sadrži predavanja, praktične demonstracije i sate mentoriranih vježbi.
Program je namijenjen za 10 kandidata te se prvi sat održava 18. listopada od 17 do 19 sati te se nastavlja svaku sljedeću srijedu u isto vrijeme do 6. prosinca 2023.

O voditelju radionice:

OMAR LOVIĆ, asistent rođen je 1995. godine u Rijeci. Na Akademiji primijenih umjetnosti u Rijeci diplomirao je 2021. godine, smjer Primijenjene umjetnosti, modul Primijenjenog slikarstva.

Djeluje u polju vizualnih umjetnosti u domeni slikarstva i ilustracije. Spektar interesa obuhvaća mu reinterpretaciju tradicionalnog slikarstva kroz suvremene tehnike, tehnologije i pristupe mediju slikarstva. Sudjelovao je na brojnim interdisciplinarnim projektima, te izlagao na više skupnih izložbi. Surađuje kao asistent na katedri slikarstva Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Član je HDLU Rijeka.

Ukratko o ciklusu radionica naprednog slikarstva (Boja, svijetlo, modulacija):

Ovaj tečaj slikarstva koncipiran je za polaznike s postojećim likovnim predznanjem i iskustvom te obuhvaća osnovne i napredne metode slikanja u boji. Tokom sedam radionica, u trajanju od tri školska blok sata, polaznicima će biti omogućena predavanja, mentorske vježbe i praktične demonstracije. Program radionice objediniti će poznavanje osnovnih vrijednosti klasičnog akromatskog slikarstva s naprednim metodama teorije i prakse primjene boja u slikarstvu. Ovaj program prilagodljivog je tipa te može služiti kao proširivanje postojećih slikarskih sposobnosti za iskusne polaznike, ali i kao uvod u slikanje u boji za one bez takvog predznanja.
Program je namijenjen za 10 kandidata te se prvi sat održava 18. listopada od 17:30 do 19:30 sati te se nastavlja svaku sljedeću srijedu u isto vrijeme do 11. prosinca 2023.

Predviđeno je i postavljanje izložbe nastalih radova, u prostorima Akademije u naknadno dogovorenom terminu.

O voditelju radionice:

TONI ŽIVKOVIĆ, asistent rođen je 1996. godine u Zagrebu. Diplomirao je Primijenjenu umjetnost 2021. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u području slikarstva. Djeluje u polju likovnih i primijenjenih umjetnosti, uz slikarstvo bavi se i disciplinama mozaika, ilustracije, zidnog slikarstva, te interpretacijom slikarske prakse kroz suvremene digitalne tehnike i tehnologije. Od 2022. surađuje kao asistent na katedri slikarstva Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Skip to content