KATEGORIJE

Započeo je proljetni ciklus radionica slikarstva

07.04.2022. / vijesti / treća dob

U srijedu 6. travnja 2022 započeo je novi ciklus slikarskih radionica za polaznike i polaznice Sveučilišta za 3. dob na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Voditeljica radionica je apsolvetica likovne pedagogije Doria Valković uz mentorstvo Radovana Kunića.

Ovaj ciklus će trajati do 18. svibnja 2022. godine nakon čega će uslijediti prigodna izložba radova polaznica i polaznika.

Ukratko o ciklusu slikarstva:

Ovog puta umjesto početnih i naprednih radionica slikarstva, donosimo organizirane termine za usavršavanje dosad stečenih slikarskih vještina.

Polaznicima radionica bit će osiguran prostor za rad uz pratnju apsolventice likovne pedagogije Dorie Valković i mentorstvo Radovana Kunića.
Cilj radionice je usavršavanje slikarskih tehnika s naglaskom na razvijanja individualnog slikarskog rukopisa. Radionice su otvorenih tema te će sudionici na temelju osobnog interesa zajedno s apsolventicom osmisliti individualni program s kojim bi najuspješnije razvili vlastiti umjetnički opus i nastaviti svoje umjetničko stvaralaštvo nakon radionica.

Osigurani su termini za zainteresirane koji su do sada bar jednom pohađali neku razinu naših radionica slikarstva, kao i za one koji su pohađali i obje razine. Na taj način svim naprednima, ali i početnima osiguravamo prostor za daljnji rad i razvoj.

Tečaj je osmišljen kroz sedam susreta (radionica) u trajanju od tri školska sata u bloku.

Predviđeno je i postavljanje izložbe nastalih radova, u prostorima Akademije u naknadno dogovorenom terminu.

O voditeljici radionice:

Doria Valković, apsolventica likovne pedagogije pri Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, glavnog modula slikarstva, uz dodatni interes stvaralaštva u mediju mozaika i keramike. Autorica više javnih murala/radova, također asistirala ili vodila više likovnog radionica.

O mentoru:

Asistent Radovan Kunić, posljednjih desetak godina aktivno je posvećen stvaralačkom radu. Djeluje na likovnoj sceni pretežno u području slikarstva. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, te je sudjelovao na umjetničkim rezidencijalnim programima u Belgiji, SAD-u i Njemačkoj. Uz slikarske radove, u njegovu riječkom ateljeu, nastaju i multimedijalni radovi u kojima se slikarstvo prožima i preklapa s animacijom, skulpturom i zvukom. Uz umjetnički rad izvodi i projekte primijenjenog karaktera, poput ilustracije, edukativnih likovnih radionica i tečajeva, zidnog slikarstva i dekoracija, dizajna i sl.

Diplomirao je 2012. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer primijenjena umjetnost – kiparstvo i stekao naziv magistar primijenjenih umjetnosti.

Sudjeluje u provođenju nastave na kolegijima iz slikarstva i slikarske tehnologije te izbornim kolegijima iz mozaika na preddiplomskom i diplomskom studiju Primijenjene umjetnosti i Likovne pedagogije.

Predviđeni termini i teme radionica slikarstva:

DatumTemaVrijeme i mjesto
Srijeda 06.04.2022.Usavršavanje slikarskih tehnika17 – 19:30 APURI
Srijeda 13.04.2022.Usavršavanje slikarskih tehnika17 – 19:30 APURI
Srijeda 20.04.2022.Usavršavanje slikarskih tehnika17 – 19:30 APURI
Srijeda 27.04.2022.Usavršavanje slikarskih tehnika17 – 19:30 APURI
Srijeda 04.05.2022.Usavršavanje slikarskih tehnika17 – 19:30 APURI
Srijeda 11.05.2022.Usavršavanje slikarskih tehnika17 – 19:30 APURI
Srijeda 18.05.2022.Usavršavanje slikarskih tehnika17 – 19:30 APURI
Skip to content