KATEGORIJE

Započeo jesenski ciklus predavanja iz informatike – Praktična informatika

15.10.2023. / vijesti / treća dob

U utorak 10. listopada 2023. na Učiteljskom fakultetu na Kampusu, započeo je još jedan ciklus predavanja iz informatike – Praktična informatika.

Predavač je Dejan Ljubobratović mag. educ. math. et inf. (FIDIT). Obradit će se teme poput internetske zaštite, zoom platforme, e-građanina i slično. Predavanja su namijenjena osobama koje posjeduju osnovne vještine služenja računalom.

Niže dostavljamo kratki osvrt polaznika Franka Demarka te nekoliko njegovih fotografija:

Na fotografijama su vam početni trenuci novog ciklusa. Na prvoj fotki je Tihana i prof. informatike Dejan. Rastavio je box compa da steknemo predodžbu kako je to sve (bilo) posloženo. Ali danas klasični kompjuteri na kakve smo navikli izumiru. Sve ih se manje prodaje jer su ih istisnuli Laptopi. Današnji mobitel u svemu je jači od kompjutera prije deset godina. I tipkovnice umiru. Zamjenjuje ih touch screen (ekran) i glasovno upravljanje. Skeneri su ispali iz upotrebe jer je mobitel mnogo bolji za to. Izgurali su i kamere i mikrofone. Ode Skype. Donedavno je bilo mnogo načina pohrane memorije. Jedan mali neprimjetni USB stick danas je zamijenio sve, bolji od svih disketa, traka itd.

Na posljednjoj fotki profesor nam pokazuje Appleov compjuter – “All in one” U monitoru se sve nalazi.

To su za mene zanimljivosti prvog dana a biti će ih još mnogo. Stići ćemo mi i do umjetne inteligencije, svega. Vidite kako se sve jako brzo mijenja. Zato nam se pridružite da budete u trendu.

F. Demark

Skip to content