KATEGORIJE

Završen 10. SDF: Vatra, Urban, Edo Maajka i Darius Syrossian oduševili tisuće mladih

20.05.2019. / vijesti / studenti

Fantastična atmosfera, ogroman broj posjetitelja te izvrsni nastupi domaćih i stranih bendova obilježili su u petak prvu koncertnu večer jubilarnog, 10. izdanja Student Day Festivala u bivšim skladištima Exportdrva. Koncertni program na Delti otvorila je mlada riječka rock grupa Fanaa nabrijanim i žestokim nastupom, da bi nakon njih devetočlani slovenski sastav Generator predstavio svoju eklektičnu glazbenu viziju s istaknutim vokalom i “brass” sekcijom, u koju se umiješali ska, jazz, funk i niz drugih stilova.

Stilski jednostavnu, ali tekstualno moćnu priču iz hrvatske stvarnosti ispričao je splitski reper Krešo Bengalka, kojeg su na pozornici „naslijedili“ sugrađani iz popularnog „ping-pong“ sastava The Beat Fleet. Ovi „majstori zdravog đira“ ispunili su repertoar najvećim hitovima, kao što su „Data“, „UV zrake“, „Esej“, „Genije“, „Smak svuta“, „Heroyix“, „Grad spava“, „Mater“, „Veseljko“, „Uvik kontra“…

Vrhunac prvog dana bio je izlazak na scenu britanskog benda Rudimental koji je prepunu halu bivšeg skladišta na Delti „vrućim“ DJ setom pretvorio u usijani plesni podij na kojem su se tisuće mladih Riječana i gostiju iz drugih dijelova Hrvatske i regije „razbacali“ uz pjesme koje obožavaju milijuni diljem svijeta. Program na glavnoj pozornici zaključio je DJ Miren Zaverski, no zabava se na pozornici KBS WareHouse nastavila i nakon što je izašlo sunce.

Drugi „stage“ na Delti prvi dio večeri posvetio je hip-hop sceni uz nastup opatijske hip-hop grupe Renikarnacija i zagrebačkih kraljeva trapa High5. Za savršen prijelaz u elektroniku pobrinuo se Mecena eksplozivnom fuzijom house i bass glazbe, a glavne zvijezde večeri bile su dvije poznate dame riječke DJ scene Marina Karamarko i Ana Antonova uz podršku Liminal i KBS Entertainment „crewa“.

I prije večernjeg programa, petaki je bio ispunjen događanjima. Na Kampusu su studentske udruge predstavile svoj rad, a svi posjetitelji imali su priliku posjetiti i sajam rukotvorina. Studenti su odmjerili svoje sportske vještine u raznim disciinama, a odigrana je i tradicionalna nogometna utakmica između Sveučilišta i Grada Rijeke, u kojoj su slavili predstavnici gradske uprave. Sve to pratila je i glazba zahvaljujući natjecanju demo bendova na kojem su nastupili GEM (Good Evil Men), Zenoth, Hermanos, NELAAY, Mamut i Dijagnoze.

Student Day Festival održavao se od ponedjeljka, a uz koncerte na Delti, uključivao je i velik broj edukativnih, sportskih, kulturnih, humanitarnih i znanstvenih događanja na Kampusu i drugim lokacijama diljem grada.

SDF je završio u nedjelju u ranim jutarnjim satima, a publika je ponovo ispunila bivša skladišta Exportdrva dobrom glazbom i tisućama mladih, ali i nešto starijih posjetitelja. Program na glavnoj pozornici otvorio je studentski bend Dijagnoze, pobjednici natjecanja demo grupa na Kampusu, nakon kojih je pravu “funky eksploziju” stvorio mnogočlani sastav Grapevine Babies.

Vatra, jedan od najpopularnijih hrvatskih rock sastava, izvela je nabrijan set u kojem su svoje mjesto našli provjereni hitovi i pjesme s netom izdanog albuma. Frontmen Vatre Ivan Dečak otkrio je kako je brojne pjesme napisao u Rijeci. Među njima je i “Mornarska majica”, koju je posvetio gradu – Luci različitosti.

Rokersku večer na glavnoj pozornici do vrhunca su doveli Urban & 4, koji su izveli i nedavno objavljeni singl “Iskra”, ali i brojne druge uspješnice iz tri desetljeća duge karijere Damira Urbana. Redale su se “Odlučio sam da te volim”, “Sutra ćemo pričati”, “Priđi mi bliže”, “Dirigent”, “Budi moja voda”, “Mjesto za mene”… Nakon nastupa Urban & 4, izvrsno raspoložena publika dočekala je najpopularnijeg repera u regiji, Edu Maajku koji ih je dodatno razgalio svojim rimama, a program glavne pozornice zaključio je Dražen Turina Šajeta.

Dok je Main stage odjekivao rockom, brojni lokalni i regionalni DJ-i pretvorili su susjedni KBS WareHouse u veliki plesni podij, stvorivši savršenu atmosferu za nastup zvijezde večeri, slavnog britanskog DJ-a Dariusa Syrossiana. Nakon izlaska sunca, Syrossian je nastavio puštati glazbu na aferpartyju u klubu Crkva, kojim je zaključen jubilarni 10. Student Day festival.

Skip to content