KATEGORIJE

Završena 1. online radionica Sveučilišta za 3. dob

23.12.2020. / vijesti / treća dob

Nakon desetljeća hvaljenog programa, Sveučilište za 3.dob prilagodilo se okolnostima i svojepolaznike dočekalo u virtualnom prostoru s organiziranim online programom. Tako je uspješno završena prva online radionica ”Umjetnička fotografija”, koju je kroz 8 tjedana pod vodstvom asistentice fotografije s Akademije primijenjenih umjetnosti Petre Mrše, pohađalo 9 polaznica i polaznika.

Radionica se od listopada do prosinca odvijala u sinkronoj komunikaciji putem službene Zoom platforme Sveučilišta za 3.dob, a zbog izvanrednih okolnosti polaznici su u online programu oslobođeni upisnina.

Polaznice i polaznici upoznali su se s raznim mogućnostima fotografije: od fotografiranja pejzaža i portreta do bilježenja događaja ili vlastitih ideja i stavova. Uspješno su savladali tehničke karakteristike, upoznavanje i kontroliranje aparata, te su usvojili praktičan rad na fotografijama i mogućnost izražavanja kompleksnijih tema kroz serije fotografija.

Završna prezentacija uključivala je presjek njihovih najboljih radova, a prisustvovali su joj prijatelji te obitelji polaznica i polaznika kao njihovi gosti. Zbog okolnosti, izložbu odabranih radova donosimo u virtualnoj izložbi na mrežnoj stranici Sveučilišta za 3.dob.

Presjekom odabranih fotografija, prisjećamo se putovanja, ali zavirujemo
u detalje koji nas okružuju, od žive do mrtve prirode, nadajući se da ćemo uskoro na nekim dalekim mjestima moći primijeniti naučeno i fotografirati putopisne, ali i umjetničke fotografije.

Zbog velikog interesa, a ograničenog broja, ista će se radionica ponoviti u sljedećem radioničkom ciklusu. Putem maila, kao i na službenim mrežnim stranicama svi zainteresirani mogu pratiti novosti, preporuke i objave ovogodišnjeg programa!
 e-mail: 3dob@uniri.hr
 web: direktna poveznica
(mrežna stranica Sveučilišta u Rijeci:
www.uniri.hr > Sveučilište i društvo > Sveučilište za 3.dob)

Podsjetimo, Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom već deset godina zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više, nudi raznovrsne programe predavanja i radionica u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob. Sveučilišni profesori i profesorice ove godine susreli su se s
posebnim predavačkim okolnostima, no za vjerne polaznike i polaznice Sveučilišta za 3.dob potrudili su se osmisliti zanimljiv program prilagođen situaciji, a uključile su se i umirovljene profesorice i profesori.

Skip to content
Virtualna sova UNIRI