KATEGORIJE

Zvonimir Boban posjetio Pravni fakultet

13.04.2023. / vijesti / sport

Zvonimir Boban, nekadašnji poznati hrvatski nogometni reprezentativac, danas voditelj Odbora za nogometna pitanja EUFA-e, gostovao je kao počasni gost međunarodnog skupa ”O suvremenim izazovima u nogometu”, održanom u dvorani akademika Luje Margetića na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 13. travnja 2023. Skup je organizirao Centar za sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju i ”Jean Monet” katedra za Eu sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju Pravnog fakulteta u suradnji s mrežom Sport & EU i časopisom Football Legal. Raspravljalo se o razvoju nogometa, europskom modelu sporta i drugim zanimljivim temama vezanim uz nogomet, a publika je imala prigodu i postavljati pitanja.

U ime uprave Sveučilišta u Rijeci skup je pozdravila prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete.

Sudionici okruglog stola bili su:

  • prof. dr. sc. Simona Kustec, Univerza na Primorskem, ranija ministrica sportaRepublike Slovenije)
  • g. Zvonimir Boban, voditelj Odbora za nogometna pitanja, EUFA, Švicarska)
  • prof. dr. sc. Richard Parrish (Edge Hill University, UK & Sveučilište u Rijeci, Pravni fakultet, Centar SPPD, HR)
  • izv. prof. dr. sc. Vanja Smokvina (Sveučilište u Rijeci, Pravni fakultet, Centar SPPD & Jean Monnet katedra, HR)

Raspravu je moderirao g. Julien Zylberstein, direktor za europska pitanja i dobro upravljanje, UEFA, & Sveučilište u Rijeci, Pravni fakultet, Centar SPPD.

PROGRAM LETAK

Skip to content