KATEGORIJE

22/Festival znanosti i 11/Dani karijera na Pomorskom fakultetu

23.04.2024. / vijesti / sveučilište i društvo

22. FESTIVAL ZNANOSTI

Od 22. do 27. travnja 2024. održat će se 22. Festival znanosti na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Tema ovogodišnjeg festivala je Inteligencija.

Aktivnosti koje će se ove godine održati na Pomorskom fakultetu u Rijeci su:

Od abakusa do super računala, predavanje, 23.4.2024., 12-13 sati, Vijećnica
Prozor u svijet umjetne inteligencije i računalnog vida, interaktivna demonstracija, 25.4.2024., 9-11 sati, Laboratorij za obradu informacija (iPRO Lab) – prostorija 419

Sve informacije o aktivnostima s rasporedom i mjestom održavanja pronađite na poveznici u nastavku: https://festivalznanosti.uniri.hr/2024/

11. DAN KARIJERA

U srijedu, 24. travnja 2024. održat će se 11. Dan karijera Pomorskog fakulteta u Rijeci. Službeno otvorenje manifestacije će započeti u 10:15 na prvom katu Pomorskog fakulteta, a do 13 sati studentice i studenti imat će priliku posjetiti štandove brojnih tvrtki, institucija, udruga, te subjekata iz javne i državne uprave iz područja pomorstva.

Dugogodišnjim održavanjem Dana karijera omogućuje se studentima direktno informiranje o zahtjevima tržišta rada i susret s potencijalnim poslodavcima, čiji su profili zapošljavanja i djelatnosti prilagođeni svim smjerovima Pomorskog fakulteta u Rijeci. Na brži i jednostavniji način ponudit će mogućnost obavljanja stručne prakse te studentima pružiti priliku za pronalazak zaposlenja. Najavljen je dolazak agencija za zapošljavanje pomoraca, eminentnih stranih i domaćih pomorskih kompanija, logističkih tvrtki i brojnih drugih subjekata iz područja pomorstva.

Tijekom dana, a prema priloženom rasporedu, za posjete će biti otvoreni i naši simulatori i specijalizirane predavaonice te prikazana vrhunska oprema koja se koristi u obrazovanju budućih pomoraca, ali i djelatnika na kopnu.

Skip to content