KATEGORIJE

5. riječki dani sportskog prava, politika u sportu i sportske diplomacije

11.06.2021. / vijesti / o sveučilištu

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na 15. Sport & EU Conference (14. – 17. lipnja 2021.) te EU Sports Law, Policy and Diplomacy Rijeka Summer School (18. – 20. lipnja 2021.). Registracija je obvezna za oba događaja.

Pravni fakultet u Rijeci i novoosnovani Centar za sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju zajedno s najuglednijom europskom udrugom o sportu, Sport & EU Association, organizira najveću konferenciju o sportu u 2021. godini, 15th Sport & EU Conference. Konferencija se održava u online obliku od 14. do 17. lipnja 2021. (platforma Cisco Webex), potvrđeno je gotovo 100 predavača se očekuje više od 300 sudionika. Konferencija se održava na engleskom jeziku, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Detaljan program nalazi se ovdje.

Posebni gosti ovogodišnje konferencije su gospođa Kolinda Grabar-Kitarović (članica Međunarodnog olimpijskog odbora), koja će biti prva uvodničarka 14. lipnja 2021. godine. Na konferenciji će tijekom njezina trajanja također biti uvodničari gosp. Julien Zylberstein (poseban savjetnik predsjednika UEFA-e), prof. dr. sc. Marko Ilešič (sudac Suda pravde EU-a u Luksemburgu), prof. dr. sc. Vesna Tomljenović (sutkinja Općeg suda EU-a u Luksemburgu), prof. dr. sc. Michele Colucci (FIFA DRC član i urednik Wolters Kluwer Encyclopaedia Sports Law), prof. dr. sc. Siniša Petrović (Pravni fakultet u Zagrebu i arbitar CAS-a).

Konferencija se organizira uz simbolični kotizaciju od €15,00 u kunskoj protuvrijednosti, no za doktorande i studente nema kotizacije. Kotizacija se može platiti putem Pravri Weshopa (link: https://webshop.pravri.hr/hr/konferencije/14-sporteu-2021-godisnja-konferencija-online-15-18-lipanj.html)

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca kako bi dobili poveznicu za pristup: https://forms.gle/ifG1nn21Ekmm4tLQ9.

Osim toga, Pravni fakultet u Rijeci i novoosnovani Centar za sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju u nastavku konferencije organiziraju i prvo izdanje EU Sports Law, Policy and Diplomacy Rijeka Summer School (18. – 20. lipnja 2021.). Riječ je o akreditiranom programu cjeloživotnog učenja Sveučilišta u Rijeci s 4 ECTS boda koji ove godine ima svoje prvo izdanje i održava se na engleskom jeziku. Pokroviteljstvo Ljetnoj školi dalo je Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj, a održava se bez kotizacije uz predavače koji su se kao članovi Centra odrekli honorara. Do ovog trenutka prijavljeno je 80-ak polaznika iz cijeloga svijeta. Za Ljetnu školu nužno se prijaviti putem online obrasca: https://forms.gle/aA8tcXX5v8sRBxC4A. Program se nalazi ovdje.

Predavači Ljetne škole najpoznatiji su znanstvenici i stručnjaci svjetskoga glasa iz područja sportskog prava, politika u sportu i sportske diplomacije: prof. dr. sc. Carmen Pérez González (Carlos III University, Spain), prof. dr. sc. Richard Parrish (Edge Hill University, UK i Sport&EU Honorary Chair), prof. dr. sc. Jacopo Tognon (University Ca’ Foscari Italy, CAS Arbitar), dr. sc. Borja García García (Loughborough University, UK), dr. sc. David McArdle (Stirling University Law School, Scotland, UK), dr. sc. Simon Rofe (SOAS University of London, UK) i dr. sc. Andrea Cattaneo (Edge Hill University, UK). Obveza polaznika je sudjelovati u svim trima danima te po okončanju programa dostaviti odgovore na pitanja svakog predavača vezano uz temu koja je izložena.

Za detaljnije informacije možete se obratiti doc. dr. sc. Vanji Smokvini (predsjedniku Organizacijskog odbora) i predstojniku Centra za sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci na vsmokvina@pravri.hr.

Skip to content
Virtualna sova UNIRI