KATEGORIJE

CAS-ov tjedni seminar četvrtkom

18.05.2020. / vijesti / znanstvenici

U organizaciji Centra za nepredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci svakog će se četvrtka s početcima u 10 sati na Zoom meetingu održavati webinar Seminars with Guests. Sudjelovat će zanimljivi i poznati sugovornici iz područja humanističkih znanosti, a teme će pokrivati neke od ključnih koncepata koji nas kolektivno i individualno grade, osobito u kontekstu suvremenih (post)pandemijskih okolnosti. Moderatori će bi CAS SEE-ovi fellowsi, s obzirom na to da je projekt i nastao kao ishod izolacijske, odnosno digitalne transformacije aktivnosti unutar fellowshipa. Seminari su u pravilu okrenuti ka predstavljanju novih radova iz područja humanističkih znanosti.

Ovog četvrtka, 21. svibnja u 1o sati bit će održan prvi seminar, na kojem će gostovati Adriana Cavarero, jedna od najutjecajnijih suvremenih teoretičarki te će govoriti o svojem djelu Resurging Democracy, radu koji propituje koncept demokracije kroz bogato naslijeđe filozofije i socijalne teorije proteklih stoljeća. Seminar će voditi Valentina Moro, znanstvenica pri Centru za napredne studije. Predviđeno trajanje događanja je dva sata.

Pozivaju se i zainteresirani studenti da sudjeluju u ovom krosdisciplinarnom, međunarodnom, krosakademskom događanju na kojem će se, između ostalog, raspravljati o konceptu digitalne dekmokracije, prakticirajući ju na tjednoj bazi u susretima uživo s inspirativnim pojedincima.

Poveznica na mrežnu stranicu CAS-a: http://cas.uniri.hr/cas-see-weekly-seminars-with-guests-adriana-cavarero/

Skip to content