KATEGORIJE

Doktorska škola o kvaliteti života i uvjetima rada u Europi

07.06.2019. / vijesti / studenti

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u tijeku je Međunarodna doktorska ljetna škola ”Quality of Living and Working Conditions in Europe”. Organizatori su Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Grazu i Sveučilište u Rijeci, a trajanje škole je od 6. do 8. lipnja 2019.

Ovo je prvi ovakav događaj organiziran u sklopu suradnje ova tri sveučilišta, a nakon ovogodišnjeg održavanja postat će redovan i održavati se svake godine na drugom sveučilištu.

Doktorska škola naglašava interdisciplinarnost te će sve teme biti obrađene iz perspektiva različitih društvenih i humanističkih disciplina.

Kao uvod u program doktorske škole, predstavljeni su i rezultati dugogodišnjih istraživanja na ovu temu od strane Eurofounda – Europske zaklade za poboljšanje životnih i radnih uvjeta (Daphne Ahrendt), a izlaganja na temu važnosti, procesiranja i korištenja podataka održali su i predstavnici Sveučilišta u Grazu (prof. Otto Bodi-Fernandez) i Sveučilišta u Ljubljani (prof. Janez Štebe i prof. Irena Vipavc Brvar).

Program uključuje i javnu raspravu o korištenju masivnih podataka (big data) i važnosti istraživanja o životnim i radnim uvjetima, tijekom koje će zainteresirana publika imati prilike uputiti pitanja i raspraviti ove teme s vrhunskim stručnjacima u ovome području.

Doktorski studenti, osim što imaju priliku od ovih stručnjaka saznati važne informacije kojima će unaprijediti svoje istraživačke projekte, održat će i vlastita izlaganja u sklopu interdisciplinarnih sekcija te tako predstaviti svoje doktorsko istraživanje.

PROGRAM

Skip to content