KATEGORIJE

Druge online nacionalne konzultacije za znanstvene menadžere

21.03.2024. / vijesti / inovacije

Nakon prvog kruga online konzultacija koji je završio krajem 2023. godine, pozivamo sve zainteresirane na druge nacionalne online konzultacije o struci znanstvenih menadžera, putem RM Roadmap platforme, koje će trajati do 18. travnja 2024. godine.

Prve nacionalne konzultacije provedene su u 28 država i pružile su važne informacije o opsegu zajednice znanstvenih menadžera u Europi te identificirale 261 formalnu i neformalnu mrežu ili udrugu znanstvenih menadžera. Također izražena je potreba za formalizacijom mreža, povećanjem dostupnosti usavršavanja u Europi te uspostavi karijernih putova. Izvješća s prvih konzultacija moguće je preuzeti na RM Roadmap platformi.

Drugi krug online konzultacija također se održava na projektnoj platformi, na temu: Tko su znanstveni menadžeri – Vještine i kompetencije. Pitanja za ovaj krug konzultacija rezultat su online istraživanja koje je provedeno među znanstvenim menadžerima diljem Europe. Temeljem nešto manje od 1500 odgovora, napravljen je sažetak u kojem su predstavljeni najvažniji rezultati s fokusom na područja rada, vještina i kompetencija znanstvenih menadžera, ali i jedinstvenog naziva radnog mjesta.

Cilj ovih konzultacija je dobiti detaljniji uvid u nacionalne specifičnosti, vezano za vještine i kapacitete, kao i komentare i odgovore onih struka ili zajednica znanstvenih menadžera koje nisu bile dovoljno zastupljene u odgovorima na online anketu.

Kako sudjelovati u procesu:

Ukoliko već imate EARMA korisnički račun, ulogirajte se i priključite RM Roadmap grupi za Hrvatsku preko sljedeće poveznice: https://earma.org/roadmap/4502/groups/.

Ukoliko nemate EARMA korisnički račun prvo se kratko registrirajte putem sljedeće poveznice: https://earma.org/roadmap/register/.

Nakon što ste se registrirali i/ili ulogirali, odaberite grupu Hrvatska i kliknite na Join as Contributor, a nakon toga odaberite „Co-Creation Session 2: Who are Research Managers /Skills and Competences“.

Proces je zamišljen kao aktivna su-kreacija (co-creation) gdje svi mogu slobodno iznijeti svoja mišljenja, stavove i primjere vezano za teme rasprave.

Više informacija o radu platforme i nacionalnim konzultacijama možete pronaći na poveznici. Dodatno, za sva pitanja možete se obratiti i RM Roadmap ambasadoricama za Republiku Hrvatsku Ani KljučarićIvani VukaLei Perinić  i Martini Kožul Kolarić.

Skip to content