KATEGORIJE

Noć istraživača u Rijeci 27. 9. 2019.

11.09.2019. / vijesti / eu projekti

„Europska noć istraživača“ dio je inicijative koja se održava posljednjih desetak godina u gradovima diljem Europe zadnjeg petka u rujnu. Četiri hrvatska grada bili su domaćini Europske noći istraživača u 2018. godini (Zagreb, Split, Pula i Rijeka), a ove godine projektu se pridružio i Osijek.

Osamnaest hrvatskih institucija iz sustava znanosti, visokog obrazovanja, javne uprave i privatnog sektora provodi projekt te će sudjelovati u organizaciji i ovogodišnje Europske noći istraživača 27. rujna 2019. godine od 17.00 do 22.00 sata na sljedećim lokacijama:

Osijek – Dvorište Rektorata

Rijeka – Tower Center Rijeka

Split – Podrumi Dioklecijanove palače, Riva

Zagreb – Europski trg, Tunel Grič.

Europska noć istraživača okupit će na frekventnim mjestima navedenih gradova hrvatske znanstvenice i znanstvenike koji će interaktivnim sadržajem djeci i odraslima približiti znanost i svoj rad.

Sve o ovogodišnjim istraživačkim postajama znanstvenika sa Sveučilišta u Rijeci možete saznati u prilogu Vox academiae Novog Lista za kolovoz i rujan.  Ovogodišnji program Noći istraživača u Rijeci možete saznati na poveznici.

Videozapis s Europske noći istraživača u 2018. godini možete pogledati na poveznici, a više o Noći istraživača 2018. u Rijeci možete saznati na sljedećoj poveznici.

Također, sve novosti možete pratiti na službenoj mrežnoj stranici te na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Posjetite nas 27. rujna u Tower Centru Rijeka i podržite naše istraživačice i istraživače, a istodobno se i dobro zabavite!

Za više informacija o samome projektu svoje upite možete slati na e-mail adresu: noc.istrazivaca@uniri.hr

Skip to content
Virtualna sova UNIRI