KATEGORIJE

Godišnje izvješće YERUN-a za 2022.

27.12.2022. / vijesti / YERUN

Godišnje izvješće YERUN-a za 2022. dostupno je online! Sretni smo što s čitateljima možemo podijeliti naš osvrt na uspješne aktivnosti i rad YERUN-a i njegovih članova, a usput se prisjetiti i dragih nam uspomena.

Izvješće daje osvrt na vrlo intenzivnu, ali inspirativnu godinu u kojoj smo smo se, nakon dugih dviju godina virtualnih sastanaka, konačno vratili sastancima uživo. Bila je to izvrsna prilika za proširivanje mreže i jačanje suradnje među partnerima. Održali smo dvije uspješne Generalne skupštine u Madridu (ožujak) i Maastrichtu (studeni), dok je u Bruxellesu održana rasprava o zajedničkom doktorskom obrazovanju (lipanj) – naravno, uz mnoge druge događaje koji su održani u online okruženju.

Naš rad s različitim radnim grupama u sklopu YERUN-a omogućava nam da nastavimo s provedbom naše strategije za razdoblje 2021.-2025., pružajući nove načine koji će omogućiti rast i razvoj talenata. Velik dio našeg rada bio je usredotočen na ERA-u, a posebno na Reformu procjene istraživanja i naše sudjelovanje u CoARA-i. Objavili smo i dva važna rada: Education for a more sustainable world: What can we learn from young European research universities? i Rethinking Academic Careers: Cultural change as a key bottleneck to be addressed.

Sve je to bilo moguće zahvaljujući suradnji središnjeg ureda u Bruxellesu i entuzijastičnih kolega iz institucija članica YERUN-a, koji su cijele godine vrijedno radili u duhu obogaćivanja naše mreže i jačanja naše suradnje.

Godišnje izvješće dostupno je na poveznici.

Skip to content