KATEGORIJE

Natječaj za studente APURI – izrada vizualnog identiteta “Ja, istražujem!”

24.06.2022. / vijesti / eu projekti

Sveučilište u Splitu, kao koordinator, raspisalo je studentski javni natječaj za izradu vizualnog identiteta projekta „Reconnect science with the blue society“ (BLUE-CONNECT).

Projekt je financiran iz programa Obzor Europa, a njegov glavni cilj je na zabavan i jednostavan način podići svijest javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo, približavanje istraživanja i istraživača javnosti te izgradnja povjerenja i razumijevanja znanosti i njezinog utjecaja na plavo društvo u regiji.

Uz Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Rijeci, projekt obuhvaća još sedam projektnih partnera iz gradova smještenih na hrvatskoj obali (Rijeka, Pula, Zadar, Split i Dubrovnik), čija su istraživanja uvelike obilježena prirodnim, biomedicinskim, ekološkim, društvenim i ekonomskim aspektima mora. 

U okviru projekta, u spomenutih 5 gradova, organizirat će se manifestacija Noć istraživača u rujnu 2022. i 2023. godine, uz brojne popratne aktivnosti namijenjene mladima i svim građanima.

Cilj raspisanog natječaja jest razviti identitet za krovni brend naziva „Ja, istražujem!“ koji objedinjuje sve projektne aktivnosti kako bi se ostvario osobniji pristup i prepoznatljivost projekta među primarnom ciljnom skupinom – djecom i mladima, ali i širom javnosti.

Natječaj je otvoren isključivo za studentice i studente Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu i Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a prijave se zaprimaju do ponedjeljka 11. srpnja 2022. godine.

Za najbolja vizualna rješenja predviđene su novčane nagrade u sljedećim bruto iznosima: 1.000 EUR za najbolje ocijenjeni rad te po 500 EUR za drugo i treće mjesto.

Natječajna dokumentacija dostupna je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu.

Skip to content