KATEGORIJE

Odobren projekt Noć istraživača: Blue-Connect

18.02.2022. / vijesti / eu projekti

Sveučilište u Rijeci, jedan od partnera u projektnom prijedlogu Reconnect science with the blue society (BLUE-CONNECT), s ponosom objavljuje da je navedeni projektni prijedlog odobren za financiranje u sljedećem dvogodišnjem razdoblju!

Navedeno znači da će se, nakon izuzetno pozitivno prihvaćene manifestacije Noć istraživača u 2013., 2018. i 2019. godini, ona ponovno održati u Rijeci u 2022. i 2023. godini, uz brojne popratne aktivnosti namijenjene mladima i svim građanima.

Projekt je financiran iz programa Obzor Europa, a njegov glavni cilj je na zabavan i jednostavan način podići svijest javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo, približavanje istraživanja i istraživača javnosti te izgradnja povjerenja i razumijevanja znanosti i njezinog utjecaja na plavo društvo u regiji.

Projekt koordinira Sveučilište u Splitu, a uz Sveučilište u Rijeci, projekt obuhvaća još sedam projektnih partnera iz gradova smještenih na hrvatskoj obali, čija su istraživanja uvelike obilježena prirodnim, biomedicinskim, ekološkim, društvenim i ekonomskim aspektima mora. To su:

  • Institut za oceanografiju i ribarstvo,
  • Institut za jadranske kulture i melioraciju krša – Split,
  • Mediteranski institut za istraživanje života,
  • Step Ri, znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci,
  • Sveučilište u Dubrovniku,
  • Sveučilište Jurja Dobrile u Puli,
  • Sveučilište u Zadru.

Noć istraživača će se održati zadnji petak u rujnu 2022. i 2023. godine, odnosno 30. rujna 2022. godine i 29. rujna 2023. godine.

Za više informacija o nadolazećim događanjima pozivamo Vas da pratite mrežne stranice Sveučilišta, a ujedno zahvaljujemo i čestitamo svima koji su sudjelovali u pripremi projekta na uspješno prihvaćenom projektnom prijedlogu!

Skip to content